Πρίντεζης: «Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου είναι να αποσυρθώ»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης είπε πως το επόμενο βήμα στην καριέρα του είναι η αποχώρηση από την ενεργό δράση. 

Πρίντεζης: «Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου είναι να αποσυρθώ»

Ο Γιώργος Πρίντεζης, χωρίς να το οριοθετήσει ακριβώς, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων της EuroLeague είπε πως το επόμενο βήμα για τον ίδιο είναι η απόσυρση από την ενεργό δράση.

«Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου είναι να αποσυρθώ. Να ηρεμήσω για δύο χρόνια, να μείνω μακριά από τα πάντα. Δεν θα έλεγα πως είναι πρώτη προτεραιότητά μου είναι να γίνω προπονητής. Θα ήθελα να προπονήσω και να διδάξω κάποια πράγματα σε νέα παιδιά», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Ερωτηθείς ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχε στην καριέρα του απάντησε: «Θα μπορούσα να πω τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, γιατί πετύχαμε πολλά πράγματα μαζί και τον σέβομαι πολύ. Όχι πως δεν σέβομαι τους άλλους, αλλά ο Ντούντα ήταν θρύλος».

Για την καλύτερη στιγμή του είπε πως ήταν «… οι back-to-back Ευρωλίγκες το 2012 και το 2013».

Τέλος, για τον δυσκολότερο αντίπαλο που αντιμετώπισε, ανέφερε: «Θα μπορούσε να είναι ο Κιριλένκο, μπορούσε να παίζει όλες τις θέσεις, στην άμυνα και την επίθεση».

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων»:

Για τον λόγο που είναι καλός παίκτης: «Δεν ξέρω αν είμαι καλός. Πως ξέρεις ότι είμαι καλός; Ίσως είμαι κακός. Ποιος ξέρει. Δεν μπορώ να δώσω μία απάντηση σε αυτό. Δεν ξέρω αν είμαι καλός».

Για το επόμενο βήμα στην καριέρα του και την προπονητική: «Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου είναι να... αποσυρθώ, να ξεκουραστώ κάνα δύο χρόνια και να μείνω μακριά από τα πάντα. Και όσο για το αν θέλω να γίνω προπονητής, όχι δεν είναι μέσα τις προτεραιότητές μου. Θα ήθελα να γίνω προπονητής και αν ασχοληθώ με τα μικρά παιδιά. Αυτό θα το ήθελα».

Για το αγαπημένο του τραγούδι: «Δεν έχω κάποιο αγαπημένο τραγούδι. Συνήθως ακούω ελληνική μουσική με πολύ... πόνο στην καρδιά, όπως όλα τα ελληνικά τραγούδια».

Για τον κορυφαίο προπονητή που έχει συνεργαστεί: «Μπορώ να πω ότι ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και υπάρχουν πολλοί λόγοι. Κερδίσαμε την Euroleague και πρωταθλήματα στην Ελλάδα και τον σέβομαι πολύ. Όχι ότι δεν σέβομαι τους άλλους προπονητές, αλλά ο Ίβκοβιτς για όλο το μπάσκετ ήταν ένας θρύλος».

Για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του: «Το back to back στην Euroleague. Πιστεύω ήταν ότι καλύτερο για έναν επαγγελματία παίκτη στην Ευρώπη».

Για το αγαπημένο του φαγητό: «Σουβλάκι! Σουβλάκι με πίτα».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που είχε σε Final Four: «Θα μπορούσε να είναι ο Κιριλένκο με την ΤΣΣΚΑ. Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, που μπορούσε να παίξει σε όλες τις θέσεις και τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά ήταν πολύ καλός παίκτης».

Για το αν θα φέρει το Ευρωπαϊκό: «Θα το κάνω για μένα πρώτα και μετά θα το κάνω και για εσάς παιδιά, το υπόσχομαι».