Ο Πρίντεζης για το final 4 και τις δηλώσεις του Αταμάν

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο final 4 του Βελιγραδίου και αναφέρθηκε ακόμη και στις δηλώσεις του Αταμάν.

Ο Πρίντεζης για το final 4 και τις δηλώσεις του Αταμάν

Για το final 4 του Βελιγραδίου ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη συμμετοχή της ομάδας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο αρχηγός των Πειραιωτών αποδέχτηκε τον τίτλο του αουτσάιντερ, αλλά από την άλλη τόνισε πως οι Πειραιώτες είναι ικανοί να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Αναλυτικά ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε:

Για το πόσο διαφορετική είναι η καθημερινότητα πριν το Final 4: «Δεν αλλάζει κάτι. Για να φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο, τα έχεις καταφέρει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Όταν αλλάζεις κάτι τώρα, σημαίνει ανασφάλεια».

Για το πότε πίστεψε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά: «Πριν αρχίσουμε, αλλά από την πρώτη μέρα πραγματικά το πίστεψα πως η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι, από χημεία χαρακτήρων και αγωνιστικής. Ήμουν αισιόδοξος. Μας βοήθησε πολύ η έδρα, η χημεία που είχαμε μεταξύ μας συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο και είδαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάναμε μεγάλες νίκες, βρήκαμε ψυχολογία και δικαίως είμαστε εδώ που είμαστε».

Για το πιο ήταν το καθοριστικό σημείο στη σεζόν για τον Ολυμπιακό: «Το Κύπελλο ήταν κομβικό σημείο, αλλά γενικά δεν είχαμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Ήμασταν σε μια ευθεία γραμμή. Δεν είχαμε πολλά ‘κάτω’, είχαμε μια πολύ καλή αγωνιστική ταυτότητα».

Για τον ημιτελικό με την Εφές: «Θεωρητικά είμαστε αουτσάιντερ, αλλά βάσει εικόνας ίσως και να μην είμαστε. Έχουμε απέναντί μας μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πρέπει να πάμε να το χαρούμε. Να παίξουμε ένα παιχνίδι αμυντικά δυνατό, να παίξουμε στο 100%, να βγάλουμε τους αυτοματισμούς μας στην επίθεση και γιατί όχι να πάρουμε την Ευρωλίγκα».

Για το πόσο βοηθά τον Ολυμπιακό που θα έχει τόσο κόσμο στο πλευρό του στο Βελιγράδι: «Φέτος ο κόσμος μάς δίνει πολλή ενέργεια. Βλέπουμε πόσο μεγάλος ενθουσιασμός υπάρχει για να έρθουν στο Βελιγράδι, γνωρίζουμε πως θα είναι πάνω από 10.000 φίλαθλοί μας. Θα μας δώσουν θετική αύρα και ελπίζουμε να την ανταποδώσουμε».

Πρίντεζης: «Γιατί όχι, να πάρουμε την Ευρωλίγκα»

Για το αν ονειρεύεται να κατακτήσει 3/3 τρόπαια στην πρώτη του σεζόν ως αρχηγός: «Μου το λένε οι περισσότεροι φίλοι μου, αλλά ποτέ δεν είχα το ψώνιο να είμαι αρχηγός ή να το εκβιάσω να γίνω. Ο ρόλος μου πάντα ήταν ίδιος, αυτό που ήταν να πω το έλεγα, εντός κι εκτός ομάδας. Μακάρι να πετύχουμε τους στόχους μας και να πάνε τα πράγματα καλά».

Για το αν τον χαροποιεί που η κόρη του θα τον δει σε ένα Final 4: «Δεν πολυκαταλαβαίνει ακόμη, ξέρει ότι παίζω μπάσκετ αλλά μέχρι εκεί. Είναι ωραίο συναίσθημα να έχει αναμνήσεις από σένα το παιδί σου και να ξέρει ποιος είναι ο μπαμπάς της. Και αν δεν θυμάται, υπάρχει και το YouTube για να τα δει στο μέλλον».

Για τη σημερινή επέτειο δέκα ετών από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με το δικό του καλάθι στο τέλος: «Μου φαίνεται πως ήταν σαν χθες, αλλά έχουν περάσει δέκα χρόνια. Άστα να πάνε (γέλια)».

Για τα όσα δηλώνει ο Εργκίν Αταμάν και πώς επηρεάζουν τον Ολυμπιακό: «Όταν μιλάς πολύ καμιά φορά αυτό δείχνει ανασφάλεια. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω σημασία. Αυτά είναι για τα ΜΜΕ και τον κόσμο περισσότερο».