Ολυμπιακός: Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης!

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, μια αγαπημένη οικογένεια!

Ολυμπιακός: Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης!

Το νιώσαμε και κατά την αποστολή μας στο Μονακό. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και ίσως αυτό είναι το Νο 1 μυστικό της φετινής εξαιρετικής πορείας. Οι πολύ καλοί παίκτες (ή το παχυλό μπάτζετ) δεν αρκούν πάντα. Έχουμε δει στο παρελθόν αρκετές ομάδες με τρομερά ρόστερ να καταποντίζονται και άλλες με «φτωχότερα» ρόστερ να εντυπωσιάζουν. Το παν σε μια ομάδα είναι η χημεία και το καλό κλίμα. Και ο φετινός Ολυμπιακός είχε την τύχη και την ευτυχία να τα διαθέτει. Ακόμη και σε κάποιες στιγμές που έδειχνε το κλίμα να στραβώνει, γρήγορα έρχονταν η ηρεμία και η ομοψυχία. Το σύνολο των «ερυθρολεύκων» είναι πραγματικά μια οικογένεια. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, όλοι είναι μια γροθιά. Από την κορυφή της πυραμίδας, τους Αγγελόπουλους, μέχρι τη βάση, τους φροντιστές. Διοίκηση, προπονητικό επιτελείο, παίκτες και το υπόλοιπο σταφ της ομάδας πορεύονται μαζί και ο ένας είναι στο πλευρό του άλλου για ό,τι χρειαστεί. Δεν ήταν έτσι καθόλου τυχαία η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο και η πορεία της μέχρι το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Τα πάντα καθρεφτίζονται στο παρκέ. Και ο Ολυμπιακός έβγαλε υγεία.

Όλα αυτά τα παραδέχτηκε και ο αθλητικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Μπαφές, σε πρόσφατες δηλώσεις του. «Το φετινό μυστικό του Ολυμπιακού είναι ότι είναι ομάδα. Μπορεί να είναι τετριμμένο, αλλά αυτό είναι η αλήθεια. Η υγεία της ομάδας είναι ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια. Περνάω πολύ περισσότερο χρόνο με την ομάδα, παρά με την οικογένειά μου. Σε μια οικογένεια υπάρχουν εντάσεις, καλές και κακές στιγμές, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο μέσα από αυτές τις στιγμές μένεις ενωμένος και προχωράς. Σε μια δύσκολη στιγμή με την ήττα από τη Μονακό, ο Ολυμπιακός έμεινε ενωμένος και έγινε αυτό γιατί υπήρχαν οι βάσεις όλη τη χρονιά για να μείνει η ομάδα ενωμένη».

Στο κομμάτι εξάλλου της διαχείρισης των παικτών ανταποκρίνεται άψογα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τη βοήθεια των συνεργατών του. Οι παίκτες έχουν αποδεχτεί τους ρόλους τους και η γκρίνια έχει μπει στην άκρη, για το καλό του συνόλου. Ο Λαρεντζάκης έπαιξε λίγο στα παιχνίδια με τη Μονακό, αλλά δεν κατέβασε μούτρα. Ο Μακ Κίσικ ήταν σκιά του καλού του εαυτού στο Πριγκιπάτο, αλλά στο πέμπτο παιχνίδι ήταν συγκλονιστικός. Μεταμορφωμένος ήταν και ο Ντόρσεϊ. Ο Τάιλερ είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων. Και κάνουμε μια πρόβλεψη, εάν με το καλό φτάσει στον τελικό ο Ολυμπιακός, θα είναι εκεί ο πρωταγωνιστής. Όπως, δηλαδή, είχε συμβεί στον τελικό Κυπέλλου. Οι ξένοι του Ολυμπιακού έχουν δεθεί με την ομάδα. Το είδαμε με τον Μάρτιν που έσφιξε τα δόντια για να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μονακό. Ακόμη και ο Έισι, που παίζει ελάχιστα, σχεδόν καθόλου, μόνο… τουρίστα δεν μπορείς να τον πεις και ζει από τον πάγκο με μεγάλη ένταση τα παιχνίδια.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ΟΜΑΔΑ!