Ολυμπιακός: Ας είναι αουτσάιντερ στο Final Four

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι έχοντας το μικρότερο μπάτζετ, αλλά μια βαριά φανέλα και έναν ρόλο με τον οποίο και διέπρεψε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ολυμπιακός: Ας είναι αουτσάιντερ στο Final Four

Όταν ξεκίνησε η σεζόν στην Ευρωλίγκα στόχος των ανθρώπων της ομάδας ήταν η επιστροφή στα προημιτελικά. Άλλωστε, από αυτά απουσίαζαν για μία τριετία. Τελευταία τους παρουσία ήταν το 2018. Το 2019, το 2020 και το 2021 δεν ήταν μέσα στην πρώτη οκτάδα. Ο στόχος δεν ήταν εύκολος. Οι ομάδες είχαν ισχυροποιηθεί, έκαναν σπουδαίες μεταγραφές και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός πλέι οφ έμεινε η Φενέρμπαχτσε των Βέσελι, Ντε Κολό και Γκούντουριτς.

Παρά το γεγονός αυτό, όμως, ο Ολυμπιακός όχι μόνο βρέθηκε στα προημιτελικά, αλλά τερμάτισε ακόμη και στη 2η θέση. Η απουσία των ρωσικών κλαμπ δεν έδωσε κάποιο ιδιαίτερο αβαντάζ στους Πειραιώτες. Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι και πριν από την αποβολή τους από τη διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πάνω από ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνιξ στην κατάταξη.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έφτασε παλικαρίσια στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, ξεπερνώντας και το εμπόδιο της Μονακό. Μιας ομάδας που ήταν πρωτάρα στη διοργάνωση, αλλά που εντυπωσίασε με το μπάσκετ που έπαιξε. Ένα σύνολο που διέθετε μεγάλο επιθετικό ταλέντο, αθλητικότητα, αλλά και παίκτες-πρωταγωνιστές. Το δίδυμο Τζέιμς-Μπέικον ήταν από τα κορυφαία φέτος στην Ευρωλίγκα. Οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα, νοοτροπία νικητή, αλλά και αυταπάρνηση. Το dna τους βρισκόταν σε... ύπνωση τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος «αφυπνίστηκε». Ραντεβού στη σερβική πρωτεύουσα λοιπόν!

Ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές. Στον άλλον ημιτελικό θα πέσουν κορμιά στο ισπανικό ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στο Βελιγράδι έχοντας το μικρότερο μπάτζετ σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Θεωρητικά είναι το μεγάλο αουτσάιντερ και ας τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος νίκησαν και τους τρεις αντιπάλους τους στο ΣΕΦ, αλλά έχασαν ισάριθμες φορές από εκείνους εκτός έδρας. Πλέον, θα κληθούν να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και σε ουδέτερο έδαφος.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, ταιριάζει ο ρόλος του αουτσάιντερ. Άλλωστε, σε κάθε φάιναλ φορ τα τελευταία χρόνια, από το 2012 και μετά, κατάφερε και διέπρεπε μη έχοντας τον τίτλο του φαβορί. Το 2012 απέκλεισε την μέχρι τότε αήττητη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό, το 2013 πήγε στο Λονδίνο με το στέμμα, αλλά η ΤΣΣΚΑ είχε τον πρώτο λόγο και την κατατρόπωσε! Ακολούθως έγινε συνήθεια και λατρεία να αποκλείσει τους Ρώσους στα ημιτελικά. Κάτι παρόμοιο συνέβη τόσο το 2015 στη Μαδρίτη όσο και το 2017 στην Πόλη.