Ολυμπιακός: Η σύμπτωση με την Εφές του σήμερα και την ΤΣΣΚΑ του 2017

Διαβάστε την ιδιαίτερη σύμπτωση που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Final-Four του Βελιγραδίου κόντρα στην Εφές, η οποία σχετίζεται με την τελευταία του συμμετοχή το 2017 στην Πόλη. 

Ολυμπιακός: Η σύμπτωση με την Εφές του σήμερα και την ΤΣΣΚΑ του 2017

Άραγε θα τα καταφέρει και τώρα στο Βελιγράδι; Το 2017, πάντως, απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό με σκορ 78-82, η οποία ήταν η κάτοχος του τίτλου. Όπως δηλαδή θα συμβεί και τώρα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές. Οι Ρώσοι τότε διέθεταν τρομερή περιφερειακή γραμμή με πρωταγωνιστές τους Ντε Κολό (Γαλλία), Τεόντοσιτς (Σερβία) και Χίγκινς (Αμερική)στα ντουζένια τους.

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τους Έλληνες παίκτες να λειτουργούν με αυτοθυσία και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είχε κάνει μεγάλο ματς ο Κώστας Παπανικολάου που άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ), σπουδαίο ματς και από τον Γιώργο Πρίντεζη (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ), έκανε έξοχη δουλειά στην επίθεση ο Βασίλης Σπανούλης (14 πόντοι, 6 ασίστ), ενώ έβαλε μεγάλα σουτ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Υπάρχει όμως μία διαβολική σύμπτωση. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά στον ημιτελικό την κάτοχο του τίτλου (Εφές), η οποία επίσης στην περιφερειακή της γραμμή στηρίζεται σε Γάλλο (Μπομπουά), Σέρβο (Μίτσιτς) και Αμερικάνο (Λάρκιν), έστω και αν ο Λάρκιν επέλεξε να παίξει για την Εθνική Τουρκίας.

Οι Πειραιώτες νίκησαν στην παράταση φέτος την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ (87-85), σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε με το μεγάλο τρίποντο του Κώστα Σλούκα (23 πόντοι, 6 ασίστ) στην εκπνοή. Στην Τουρκία όμως έμεινε ανταγωνιστικός μόλις για 30 λεπτά (68-66), καθώς στην τελευταία περίοδο (20-3 το σκορ) σχεδόν... κατέρρευσε, γνωρίζοντας την ήττα με 88-69.

Η ιστορία ενδεχομένως να μην παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά κάθε φορά που ο Ολυμπιακός έβρισκε μπροστά του την Εφές, συνήθως θριάμβευε. Το 2012 έκανε το μεγάλο «διπλό» στο TOP-16, το οποίο του έδωσε θέση στα προημιτελικά. Το 2013 και το 2017 την απέκλεισε στα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι κόντρα στους Τούρκους όταν τους συναντούν σε παιχνίδια κρίσιμα.