Τόμας Ουόκαπ: Ο κρυφός MVP του Ολυμπιακού

O Τόμας Ουόκαπ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στα playoffs κόντρα όσο κανείς άλλος - Τρομερή σειρά από τον Τεξανό «σερίφη» που... δάμασε τα άγρια άλογα της Μονακό.

Τόμας Ουόκαπ: Ο κρυφός MVP του Ολυμπιακού

Ο Τόμας Ουόκαπ αποτέλεσε πέρσι το καλοκαίρι την πρώτη μεταγραφική κίνηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς έψαχνε έναν γκαρντ με αμυντικές αρετές και ικανότητα στο να δημιουργεί, αλλά και να σκοράρει. Που να προσφέρει ασφάλεια στο κατέβασμα της μπάλας.

Ο γεννημένος στο Τέξας πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού κάνει καλή σεζόν φέτος, έχοντας βέβαια έναν περισσότερο αμυντικό ρόλο, σε σύγκριση με την παρουσία του στη Ζαλγκίρις. Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της EuroLeague έχοντας 6.3 πόντους, με 54.1% στα δίποντα, το χαμηλό 28.1% στα τρίποντα, συν 2.7 ασίστ και 1.1 κλεψίματα. Σε 22 λεπτά συμμετοχής. To περιφερειακό σουτ μάλιστα ήταν θέμα για τον Τόμας Ουόκαπ, καθώς το διάστημα Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου είχε 0/22 τρίποντα!

Και φτάνουμε στη σειρά των playoffs κόντρα στη Μονακό, στα δύσκολα, στα κρίσιμα, στα απαιτητικά ματς, στα οποία και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Ήταν ενδεχομένως ο... κρυφός MVP του Ολυμπιακού. Έπαιξε μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πήρε πρωτοβουλίες, έγινε περισσότερο επιθετικός, βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά ευστοχίας του, ενώ έπαιξε και εξαιρετική άμυνα. Σε στιγμές που οι Πειραιώτες «διψούσαν» για σκορ, έδινε νερό στους συμπαίκτες του με τις εμπνεύσεις του. Έκλεβε μπάλες με το «έτσι θέλω» και ξεσήκωνε το κοινό με τα καρφώματά του στον αιφνιδιασμό. Ο «σερίφης» από το Τέξας κατάφερε και δάμασε τα άγρια άλογα της Μονακό.

Ολοκλήρωσε τη σειρά των playoffs, έχοντας 11.2 πόντους, με 75% στα δίποντα (9/12), 43.5% στα τρίποντα (10/23). συν 3.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Σε περίπου 26 λεπτά συμμετοχής στο παρκέ.