Αγγελόπουλοι: «Έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην Ελλάδα, δεν πάμε στο Βελιγράδι για τη συμμετοχή»

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου και για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η ομάδα.

Αγγελόπουλοι: «Έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην Ελλάδα, δεν πάμε στο Βελιγράδι για τη συμμετοχή»

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν πάρει την πιο δύσκολη απόφαση με τον Ολυμπιακό να αποσύρεται από την Α1 και να επιστρέφει φέτος δριμύτερος. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίηση τους μετά την πρόκριση επί της Μονακό και μίλησαν για εκείνη τη δύσκολη απόφαση, για το φάιναλ φορ στο Βελιγράδι τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός δεν πάει για τη συμμετοχή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου:

Για τα δύσκολα χρόνια:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Είναι μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια για εμάς και όλο τον κόσμο. Για τέτοιες στιγμές αξίζουν τα χρήματα και χρόνος που δίνεις.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Είναι μία δικαίωση και για εμάς και για όλους. Ήταν δύσκολα χρόνια, αλλά πήραμε την καλύτερη απόφαση. Όλο αυτό βγήκε σήμερα. Ξεσπάσαμε σήμερα και εμείς και ο κόσμος

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι όλοι έλεγαν πως θα πάει φάιναλ φορ:

Γιώργος Αγγελόπουλος: Όλοι οι αντίπαλοι αποθεώνουν τον Ολυμπιακό, τον σέβονται, τον αναγνωρίζουν. Δε υπάρχει αμφισβήτηση. Τον Ολυμπιακό τον δέχονται σε όλη την Ευρώπη και είναι πιο σημαντικό από τα ευρωπαϊκά.

Για το πώς αντιμετώπισαν το δύσκολο διάστημα:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Δεν έχεις καμία εγγύηση επιτυχίας ότι θα πηγαίνεις φάιναλ φορ. Αν εξαιρέσουμε την ΤΣΣΚΑ που έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ και τη Ρεάλ Μαδρίτης κανείς δεν έχει περισσότερες προκρίσεις. Τα χρόνια που δεν παίζαμε στην Ελλάδα σας ακούγαμε να λέτε ότι δεν είχαμε ρυθμό. Έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην Ελλάδα για να γυρίσουμε και να έχουμε ρυθμό.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Το Κύπελλο στο Ηράκλειο η ομάδα ξέσπασε. Στους πανηγυρισμούς φάνηκε ότι η ομάδα αυτή κάπου πάει. Συνδέεται η Ελλάδα με την Ευρώπη δεν μπορείς να πηγαίνεις ή στο ένα ή στο άλλο.

Για το αν σκέφτονταν να αλλάξουν κάτι στο μπάτζετ τα προηγούμενα χρόνια:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Δεν είχαμε σκέψη να αλλάξουμε κάτι. Ήμασταν πιστοί στο πλάνο.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Το φάιναλ φορ δεν ήταν στόχος, δεν κάναμε ομάδα για να πάμε στο φάιναλ φορ.

Για το ότι κατάφερε να κάνει καλύτερη χρονιά στην πρώτη χωρίς Σπανούλη:

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η μετάβαση έγινε πολύ ομαλά. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο της φετινής χρονιάς δεν ήταν μόνο η επάνοδος στην Α1. Ο Βασίλης έχει πάει τον Ολυμπιακό μπροστά και έχει ποτίσει την ομάδα και τα παιδιά με τη νοοτροπία του. Ήταν πολύ σημαντικό να βρεις παίκτες να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους. Αξίζουνε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Όπως ο Ουόκαπ, όπως ο Ντόρσεϊ και ο Μάρτιν που αν έπαιζε θα ήταν διαφορετική η χρονιά.

Για το φάιναλ φορ:

Γιώργος Αγγελόπουλος: Πάμε να το πάρουμε. Δεν πάμε για τη συμμετοχή. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει ένα μεγάλο μπάτζετ, αλλά δεν έχει σημασία αυτό.

Σε όλες τις συζητήσεις με τον κόουτς μας έμαθε να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, οπότε κοιτάμε μόνο τον ημιτελικό και πάμε να τα δώσουμε όλα.

Για το φάιναλ φορ Βελιγράδι:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Είναι μία καλή παράμετρος και ελπίζω να μας βοηθήσει. Ελπίζω να μας δώσουν παραπάνω από τα 600 που μας έχουν πει. Σίγουρα έχουν πάρει και φίλοι του Ολυμπιακού μόνοι τους. Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να μάθουμε τι γίνεται.

Για τον κόσμο στο ΣΕΦ:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Ελπίζουμε την επόμενη σεζόν χωρίς κόβιντ να έχουμε περισσότερα διαρκείας.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Όταν χάσαμε με 20 πόντους και ο κόσμος αποθέωνε την ομάδα της έδωσε πολύ δύναμη.