Βελιγράδι κι ας το βάλει ο…Βαΐτσης

Στην «μάχη» του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μονακό την Τετάρτη (4/5, 21.30) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν περισσεύει κανείς.

Βελιγράδι κι ας το βάλει ο…Βαΐτσης

Η αλήθεια είναι πως πριν ξεκινήσουν οι πρόσφατες «μάχες» του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μονακό για την EuroLeague, εάν έλεγες σε έναν φίλαθλο της ομάδας του Πειραιά το όνομα Μονακό εκείνος το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόταν θα ήταν η γκολάρα του Βαΐτση μετά τη σέντρα του Ντανιέλ Μπατίστα μέσα στη Γαλλία το 1992 για το Κύπελλο Κυπελλούχων και η ρεβάνς (0-0) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με τα καπνογόνα και τη φάση στο φινάλε όπου λίγο έλειψε η Μονακό να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι νεότεροι φυσικά, ενδεχομένως να μιλήσουν για τη…σφαγή δώδεκα χρόνια μετά στο Champions League (2004) με τον Οκκά να γράφει το 2-2 λίγο πριν από το τέλος αλλά τον διαιτητή και τον βοηθό να μην πηγαίνουν στη σέντρα, σε μια φάση που στέρησε από τον Ολυμπιακό την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κι όμως τα χρόνια πέρασαν και η Μονακό…μεγάλωσε και στο μπάσκετ. Δεν είναι φυσικά Ρεάλ Μαδρίτης ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά έχει αποδείξει μέχρι τώρα πως η πορεία της κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Μια καλοδουλεμένη ομάδα.

Προσπαθείς να βρεις ένα ψεγάδι στην ομάδα αλλά και τον προπονητή της και η αλήθεια είναι πως δυσκολεύεσαι. Η Μονακό έχει πετύχει ήδη πολλά. Πάρα πολλά. Θα παραταχθεί βέβαια στο ΣΕΦ, μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού για την υπέρβαση, χωρίς άγχος αλλά έτοιμη να τιμωρήσει κάθε λάθος, όπως έκανε στον δεύτερο αγώνα της σειράς.

Στη «μάχη» του Ολυμπιακού στον δρόμο για το Βελιγράδι και την επιστροφή της ομάδας στο Final-4 της EuroLeague δεν περισσεύει κανένας. Όλοι είναι απαραίτητοι.

Ο κόσμος, οι παίκτες, ο κόουτς Μπαρτζώκας, οι συνεργάτες του. Όλοι όσοι βρεθούν την Τετάρτη (4/5, 21.30) στο ΣΕΦ θα πρέπει να έχουν…καθαρό μυαλό και να είναι έτοιμοι για «πόλεμο», έτσι ώστε σε λίγες μέρες το Βελιγράδι να κοκκινήσει και ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει ένα ακόμη Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Καλά είναι τα συστήματα και οι αναλύσεις, ωστόσο υπάρχουν και στιγμές που μετράει η ψυχή, το πάθος, η δύναμη, η θέληση. Ας πάει λοιπόν ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι κι ας σκοράρει ο…Βαΐτσης.