Ολυμπιακός: Φαβορί ακόμη ο Ολυμπιακός, αλλά στοίχημα πλέον δεν βάζουμε...

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι το φαβορί της σειράς με τη Μονακό, αλλά πλέον για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι 

Ολυμπιακός: Φαβορί ακόμη ο Ολυμπιακός, αλλά στοίχημα πλέον δεν βάζουμε...

Τρελό άθλημα το μπάσκετ. Αυτή είναι και η ομορφιά του. Σε μια σειρά απίστευτη ως τώρα, με τρομερή εναλλαγή συναισθημάτων, η Μονακό κατάφερε να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που ούτε η ίδια κατάλαβε πως κέρδισε. Οι Πειραιώτες ήταν στο γκισέ για να τσεκάρουν το εισιτήριο για το Βελιγράδι, όμως ένα παιχνίδι δεν λήγει παρά μόνο όταν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Και στο άκουσμά της, ο φωτεινός πίνακας έγραψε 78-77.

Στο 2-2 λοιπόν η σειρά και οι δυο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους την ερχόμενη Τετάρτη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν τελικά να αποφύγουν τη διαδικασία ενός πέμπτου και ψυχοφθόρου αγώνα, και έτσι θα είναι στην τσίτα τις επόμενες μέρες. Ναι, φαβορί παραμένει ο Ολυμπιακός, είναι καλύτερος, παίζει πλέον στο ΣΕΦ, αλλά θα αποφύγουμε να βάλουμε και στοίχημα. Όχι, δεν είμαστε απαισιόδοξοι, πιστεύουμε πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα περάσει ο Ολυμπιακός, αλλά νιώθουμε και λίγο άγχος.

Η Μονακό με τη χθεσινή νίκη της μετέφερε το άγχος στον Ολυμπιακό (αν και δεν πιστεύουμε πως είχε ιδιαίτερο άγχος ως τώρα η Μονακό) και το θέμα τώρα είναι να αντέξουν στην πίεση οι «ερυθρόλευκοι». Οι Μονεγάσκοι θα έρθουν στην Ελλάδα με άγνοια κινδύνου, και μόνο που πήγαν στη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι είναι τεράστια επιτυχία για αυτούς, και θα προσπαθήσουν να κάνουν άλλη μια υπέρβαση. Θα τους το επιτρέψει ο Ολυμπιακός;

Οι Πειραιώτες πρέπει να θυμηθούν τα στοιχεία που τους έφεραν έως εδώ και να δείξουν πως πράγματι είναι ανώτεροι. Στο χέρι τους είναι. Ο κόσμος θα είναι εκεί, δίπλα τους, αρκεί να μην τους γεμίσει κι αυτός πίεση. Όλοι θέλουν πολύ την πρόκριση στο φάιναλ φορ και είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

ΥΓ1. Αν και Ολυμπιακοί, πραγματικά θαυμάζουμε αυτή τη Μονακό. Ομάδα με τέτοια αυταπάρνηση είχαμε καιρό να δούμε.

ΥΓ2. Ο Μπαρτζώκας βρέθηκε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της κριτικής. Σε γενικές γραμμές καλά το πήγε το παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε την εμμονή του στον Ντόρσεϊ.

ΥΓ3. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει και με τους Μακ Κίσικ, Λαρεντζάκη.

ΥΓ4. Ο Σλούκας έπρεπε από την αρχή να σουτάρει (ή να πασάρει στον Βεζένκοφ). Θεωρούμε λάθος την επιλογή του να πασάρει στον Φαλ.

ΥΓ5. Από ...τεσσάρα στο κεφάλι ο Ντουράντ και ήταν σαν να μην τρέχει τίποτα. Ευρωπαίος στη θέση του θα είχε κρυφτεί.