Μονακό: Ένας τόπος όχι για κοινούς θνητούς! (pics)

Το Fosonline.gr περιηγήθηκε στο χλιδάτο Μονακό και σας μεταφέρει στην πόλη που θα φιλοξενήσει το Game 4 του Ολυμπιακού για τη Euroleague.

Μονακό: Ένας τόπος όχι για κοινούς θνητούς! (pics)

Το Μονακό είναι μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής, ανεξάρτητο τυπικά από τη Γαλλία, με τους δικούς του νόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να πάρεις uber (ιδιωτικό ταξί) πρέπει να βγεις σε δρόμο που δεν ανήκει στο Μονακό, καθώς εδώ απαγορεύεται! Ευτυχώς για εμάς, καθώς το γήπεδο της Μονακό είναι στα …σύνορα με τη Γαλλία και δεν χρειάζεται να περπατήσεις πολύ.

Η χλιδή είναι άφθονη στο Μόντε Κάρλο. Μια πόλη μινιατούρα με αρκετά σπίτια, άλλα μοντέρνα και άλλα πιο γραφικά. Δεν αποτελεί τυχαία το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο. Οι δρόμοι του είναι στενοί με πολλά ζιγκ ζαγκ, σα φιδάκι όπως κατεβαίνεις απ΄ τα ψηλά που είναι ο σταθμός του τρένου. Η προκυμαία του με πανάκριβα γιοτ και κρουαζιερόπλοια. Οι περισσότεροι κάτοικοι ντυμένοι στην τρίχα αλλά βλέπεις και πιο νορμάλ κόσμο. Αυτές τις ημέρες γίνονταν προετοιμασίες στους στενούς δρόμους, καθώς το Σάββατο υπάρχει το Monaco E-Prix (Formula E). To φημισμένο γκραν πρι της Φόρμουλα 1 γίνεται τον Μάιο.

Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα της Μονακό, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Οι αγώνες εδώ είναι για τους κατοίκους της διασκέδαση, σαν θέατρο ή σινεμά. Το καζίνο είναι απλησίαστο για τους κοινούς θνητούς, όπως και τα περισσότερα μαγαζιά με τιμές -φαρμακείο!