Μπαρτζώκας: «Τώρα δεν είναι ώρα να πούμε ότι πάμε στον Πειραιά για το 5ο παιχνίδι»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΟΝΑΚΟ: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το Game 4 Ολυμπιακού και Μονακό, αλλά και την πιθανότητα η σειρά να επιστρέψει στον Πειραιά. 

Μπαρτζώκας: «Τώρα δεν είναι ώρα να πούμε ότι πάμε στον Πειραιά για το 5ο παιχνίδι»

Ο Ολυμπιακός, μετά το 2-1 στο Game με 83-87 επί της Μονακό, ετοιμάζεται για το Game 4 της Παρασκευής (29/4, 22:00), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στο ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ενώ αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να έρθει το Game 5 στον Πειραιά.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για την κούραση των παικτών και το «μαξιλαράκι» που δίνει το Game 5 στον Πειραιά: «Το μπάσκετ έχει αλλάξει. Οι παίκτες έχουν παίξει πάνω από 60 παιχνίδια. Εμείς απαιτούμε να είναι σε ετοιμότητα, αλλά δεν είναι εύκολο αυτό. Πολλές φορές οι ομάδες μετά από νίκες χαλαρώνουν και το πληρώνουν άμεσα.

Τώρα δεν είναι ώρα να πούμε ότι πάμε στον Πειραιά για το 5ο παιχνίδι. Είναι λάθος προσέγγιση. Το παιχνίδι που πρέπει μόνο να ασχοληθούμε είναι το αυριανό».

Για το πού θα κριθεί το Game 4: «Κάθε παιχνίδι καθορίζεται από διαφορετικούς παράγοντες. Ο πρώτος αγώνας κρίθηκε στην σκληρή άμυνα και πήγε σε χαμηλό σκορ. Στον δεύτερο δεχθήκαμε 90 πόντους. Χθες σκόραραν και οι δύο ομάδες, υπήρχε ένταση και σκορ. Παίζει ρόλο πώς σφυρίζουν οι διαιτητές. Από αυτούς καθορίζεται ο ρυθμός. Δεν μπορώ να πω από τι θα καθοριστεί το Game 4. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πίεση σε όλο το γήπεδο και να σετάρουμε το παιχνίδι μας, γιατί όταν το έχουμε αυτό σκοράρουμε.

Πρέπει να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να μην πάμε σε βιαστικές επιθέσεις και να πάμε στα ριμπάουντ».

Για το τι άλλαξε στο Game 3 και τι θα αλλάξει στο Game 4: «Είναι δύσκολο να προετοιμάσεις κάτι με μισή προπόνηση και να το κάνεις πράξη. Οι δύο ομάδες έχουν μία αγωνιστική φιλοσοφία και με αυτή παίζουν. Το να προσθέσεις 1-2 plays είναι κάτι που θα κάνουν και οι δύο ομάδες. Δεν είναι τόσο σημαντικό όμως στο τελικό αποτέλεσμα».

Για το σχήμα με τα 3 γκαρντ: «Επειδή στην Μονακό βάζουν πίεση στην μπάλα, θέλαμε να έχουμε πάντα 2 χειριστές. Αυτό μας παίρνει κάποια πράγματα και μας δίνει κάποια άλλα. Οι παίκτες το καθορίζουν αυτό όμως».

Για την άμυνα της Μονακό: «Η αλήθεια είναι ότι πιέζουν σε όλο το γήπεδο και αλλάζουν παίκτες στους δημιουργούς μας και κάνουν καλή δουλειά. Εμείς χρειάζεται να είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση. Να μην κάνει ας πούμε κάποιος 2 βιαστικά φάουλ όπως ο ΜακΚίσικ χθες. Να ξέρουν οι παίκτες ότι πρέπει να κάνει τα απολύτως απαραίτητα. Όποιος πάει να κάνει το κάτι παραπάνω, του βγαίνει μπούμερανγκ. Αν κάνει τα απλά, θα παίζει περισσότερο».

Για το αν τα παιχνίδια τα κρίνουν οι παίκτες ή οι προπονητές: «Πιστεύω ότι τα παιχνίδια είναι πάντα των παικτών. Οι προπονητές δίνουν κάποιες κατευθύνσεις, αλλά, ιδίως τώρα, οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν και αυτοί τα κρίνουν».