Ολυμπιακός: «Όλα» για το 2-1 με τη Μονακό

Στο κρισιμότερο παιχνίδι της σειράς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Μονακό (22.00, fosonline.gr)

Ολυμπιακός: «Όλα» για το 2-1 με τη Μονακό

Με την πλάτη στον τοίχο δεν το λες, αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα εάν είχαν έρθει η νίκη τη Μ. Παρασκευή και το 2-0. Η ιστορία όμως δεν αλλάζει, ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε από τη Μονακό και πλέον οι δυο ομάδες θα τα πουν στο Πριγκιπάτο για τα δύο επόμενα παιχνίδια της σειράς. Με το σκορ στο 1-1 λοιπόν, o Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε με τη Μονακό στη «SALLE GASTON MEDECIN».

Όπως ήρθαν τα πράγματα, η νίκη είναι απαραίτητη για τους Πειραιώτες, ώστε να πάρουν πάλι το προβάδισμα και, το κυριότερο, να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Με ήττα, αντίθετα, τότε ναι, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο και θα πρέπει μετά να κάνουν την ολική επαναφορά. Κανείς δεν το θέλει αυτό, αν και ο φετινός Ολυμπιακός είναι μαθημένος στα δύσκολα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπει σε περιπέτειες η ομάδα. Γι’ αυτό και το αποψινό παιχνίδι είναι και το κρισιμότερο και οι παίκτες του Μπαρτζώκα καλούνται να φανούν δυνατοί και να δείξουν χαρακτήρα.

Η Μονακό πήρε τα πάνω της μετά τη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι και στο σπίτι της πλέον φιλοδοξεί να τελειώσει τη δουλειά και να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση στο Φάιναλ φορ, αν και πρωτάρα στη διοργάνωση. Φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να της το επιτρέψει, είναι καλύτερος, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και στο παρκέ. Η ώρα των σπουδαίων έφτασε και ο Ολυμπιακός καλείται να φανεί αντάξιος των περιστάσεων. Το όμορφο φετινό ταξίδι της ομάδας έχει δρόμο ακόμη και κανείς δεν θέλει να σταματήσει εδώ. Ο τελικός προορισμός είναι το Βελιγράδι και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι εκεί.

Θορυβώδες γήπεδο

Η «Salle Gaston Médecin», που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Μονακό, «Stade Louis II», μπορεί να μην είναι η έδρα-φόβητρο, αλλά δεν είναι και… εκκλησία. Το μικρό γήπεδο της Μονακό (4.000 θέσεων) γεμίζει με τις περισσότερες ομάδες και έχει την κλασική γαλλική ατμόσφαιρα. Οι φίλοι της Μονακό κάνουν αρκετό θόρυβο και θα πρέπει ο Ολυμπιακός να μη χάσει τη συγκέντρωσή του.

Στη φετινή Ευρωλίγκα οι Μονεγάσκοι είχαν ρεκόρ 9-5 στο σπίτι τους (στο 11-6 βάζοντας και τα παιχνίδια με τις ρώσικες ομάδες).

Όπως είχαν κάνει οι φίλοι του Ολυμπιακού, και αυτοί της Μονακό, οι «Roca Boys», θα είναι ντυμένοι στα κόκκινα-άσπρα.