Oλυμπιακός: Έτσι αντιδρά όταν δέχεται το break στο ΣΕΦ σε σειρά 3 νικών

Η πορεία του Ολυμπιακού στα playoffs της EuroLeague όταν δέχεται το break στο ΣΕΦ έχοντας το πλεονέκτημα έδρας - Η ιστορία δεν είναι υπέρ του. 

Oλυμπιακός: Έτσι αντιδρά όταν δέχεται το break στο ΣΕΦ σε σειρά 3 νικών

Τα playoffs στο ευρωπαϊκό μπάσκετ υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά από το 2009 και μετά έχει θεσπιστεί το σύστημα «best of five». Δηλαδή, όποια ομάδα μετρήσει 3 νίκες στη σειρά (έως και 5 παιχνίδια) θα πάρει και την πρόκριση στο Final-Four.

Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί το break στο ΣΕΦ διαθέτοντας το πλεονέκτημα έδρας τρεις φορές στο παρελθόν. Κόντρα στη Μονακό ήταν η τέταρτη. Η πρώτη ήταν το 2011 απέναντι στη Σιένα, γνωρίζοντας στο τέλος τον αποκλεισμό. Η δεύτερη κόντρα στην Εφές (2017), παίρνοντας στο τέλος μία παλικαρίσια πρόκριση, ενώ το 2018 η Ζαλγκίρις κέρασε... φαρμάκι τους Πειραιώτες.

2011

Ολυμπιακός - Σιένα 1-3

Υπόθεση: O Oλυμπιακός διαθέτει την ενδεχομένως ποιοτικότερη περιφερειακή γραμμή στην Ευρώπη, καθώς στα γκαρντ έχει παίκτες όπως τους Μίλος Τεόντοσιτς, Βασίλη Σπανούλη και Θοδωρή Παπαλουκά. Έχει ποιότητα, βάθος στο ρόστερ του και στο πρώτο ματς των playoffs κόντρα στη Σιένα είναι ισοπεδωτικός. Έκανε το 1-0 με το εντυπωσιακό σκορ 89-41, δείχνοντας τη διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων. Στη συνέχεια, όμως, δέχτηκε το break (65-82) από την ομάδα του Νίκου Ζήση. Στην Ιταλία οι «πράσινοι» δεν έχασαν ματς (81-72, 88-76) και πήραν την πρόκριση. Οι Πειραιώτες πέταξαν στα... σκουπίδια το πλεονέκτημα της έδρας.

2017

Ολυμπιακός - Εφές 3-2

Yπόθεση: O Oλυμπιακός έχει και το 2017 το πλεονέκτημα της έδρας. Αντίπαλός του η φιλόδοξη Εφές. Οι Πειραιώτες κυριαρχούν στον πρώτο αγώνα (87-72), αλλά στο δεύτερο ματς δέχονται το break (71-73) από τους Τούρκους. Η σειρά μεταφέρεται στην Πόλη, με τους «γείτονες» να ετοιμάζονται για... πάρτι-πρόκρισης στο Final-Four που θα διεξαγόταν ξανά στη χώρα τους. Oι «ερυθρόλευκοι» ήταν κατώτεροι των περιστάσεων στο τρίτο ματς (64-60) και ετοιμάζονται για το ματς ζωής ή θανάτου. Η σειρά ήταν στο 2-1. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και σε μία τεταμένη ατμόσφαιρα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κάνει ένα παλικαρίσιο break (62-74) έχοντας για κορυφαίο τον Βασίλη Σπανούλη. Η σειρά πηγαίνει σε 5ο ματς στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει τη νίκη-πρόκριση (87-78) για την τελική τετράδα της διοργάνωσης.

2018

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 1-3

Υπόθεση: O Oλυμπιακός έχει κάνει εξαιρετική σεζόν στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, παίζει στα playoffs με το πλεονέκτημα έδρας και αντίπαλος είναι η Ζαλγκίρις. Οι Πειραιώτες φαντάζουν το ξεκάθαρο φαβορί, αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η ομάδα δείχνει να έχει ξεμείνει από ενέργεια, οι τραυματισμοί την έχουν πληγώσει και παρουσιάζεται με αρκετά προβλήματα. Αποτέλεσμα; Δέχεται το break στο πρώτο ματς (78-87) στην παράταση, αντιδρά στο δεύτερο (79-68), αλλά στο Κάουνας δεν έχει δυνάμεις και τον Γιώργο Πρίντεζη νοκ-άουτ. Στο τρίτο ματς έχασε με 20 πόντους διαφορά (60-80) και στο τέταρτο έπαιζε άμυνα με τα... μάτια (91-101). Η πρόκριση για το Βελιγράδι χάθηκε...