«Κόκκινο» κάστρο, «κόκκινοι» πολεμιστές!

Με εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το 1-0. Δεν είναι η διαφορά που κέρδισε τη Μονακό αλλά ο τρόπος που το έκανε. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα την… τσάκισαν την παρέα του Μάικ Τζέιμς με την άμυνά τους και τον κόσμο τους.

«Κόκκινο» κάστρο, «κόκκινοι» πολεμιστές!

Το… κόκκινο κάστρο του ΣΕΦ και οι «κόκκινοι» πολεμιστές του Μπαρτζώκα δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη γαλλική ομάδα, που ακόμη και στην πρώτη περίοδο, που ήταν μπροστά στο σκορ, δεν έδειχνε ικανή και έτοιμη να κερδίσει.

Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός στο ξεκίνημα στην επίθεση, αλλά στην άμυνα το μάτι των παικτών του Θρύλου… γυάλιζε, κι αυτό δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε. Τα καλάθια του Μακ Κίσικ (ειδικά αυτό το κάρφωμα στην τελευταία περίοδο πανηγυρίστηκε σαν το γκολ του Ελ Αραμπί μέσα στο Λονδίνο με αντίπαλο την Άρσεναλ), τα τρίποντα της δεύτερης περιόδου που έδωσαν τη διαφορά θα θυμάται λογικά ο περισσότερος κόσμος, αλλά το κλειδί ήταν η άμυνα και η ψυχή των παικτών του κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε έτοιμους όλους τους παίκτες του και αυτό είναι σημαντικό σε μια σειρά και πιστώνεται στον προπονητή της ομάδας.

Όλοι όσοι έπαιξαν προσέφεραν. Ο αρχηγός Γιώργος Πρίντεζης ήταν εντυπωσιακός και έδωσε πολλά σε ένα ματς όπου ο Σάσα Βεζένκοφ δεν ήταν και στην καλύτερή του βραδιά, ενώ και ο Ζαν-Σαρλ, στα λεπτά που αγωνίστηκε, έδωσε πάρα πολλά σε άμυνα και επίθεση.

Τα πάντα όμως ξεκίνησαν από την άμυνα του Ολυμπιακού και τον τρόπο που ο Τόμας Ουόκαπ αντιμετώπισε τον Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού όχι μόνο ήταν εντυπωσιακός στην επίθεση αλλά με τις άμυνές του πάνω στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού τον εκνεύρισε και τότε ο γκαρντ της Μονακό ξεκίνησε τα… δικά του. Διπλό το καλό για τον Ολυμπιακό, αφού ο Ουόκαπ… μηδένισε τον Τζέιμς, σκόραρε και δημιούργησε, ενώ αντίθετα ο Αμερικανός της Μονακό ήταν εκτός τόπου και χρόνου και κοιτούσε πώς θα… προκαλέσει την εξέδρα που «κόχλαζε» και μαζί με τους «πολεμιστές» του Μπαρτζώκα… έλιωσαν τον Τζέιμς και την παρέα του.

Οι Γάλλοι στο πρώτο δεκάλεπτο ρίσκαραν και άφησαν το μακρινό σουτ και, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε 0/7 στα πρώτα λεπτά, είχαν και το προβάδισμα, αλλά όταν οι Πειραιώτες ηρέμησαν, κυκλοφόρησαν την μπάλα, είχαν σωστές αποστάσεις και δεν βιάστηκαν, αλλά έβαλαν και ένταση στο παιχνίδι τους, τα πάντα άλλαξαν. Με τα 4/6 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο ουσιαστικά από το δεύτερο δεκάλεπτο φαινόταν πως ο Θρύλος θα άνοιγε το σκορ στη σειρά, όπως και έγινε.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, έχει τον κόσμο στο πλευρό του και προηγείται 1-0. Η σειρά όμως έχει δρόμο και κανένας δεν πρέπει να μείνει στη διαφορά και στον χθεσινό αγώνα. Δεν υπάρχει, άλλωστε, Ολυμπιακός που να μη θυμάται τι είχε συμβεί το 2011 στη σειρά με τη Σιένα. 89-41 το πρώτο ματς στο ΣΕΦ και στη συνέχεια οι Ιταλοί πήραν τρία σερί παιχνίδια και προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ. Εάν ο Ολυμπιακός αύριο έχει την ίδια αμυντική προσήλωση και την ίδια σπίθα, τότε πολύ δύσκολα η Μονακό θα μπορέσει να κάνει το μπρέικ σε ένα ΣΕΦ-ηφαίστειο. Το 2-0 και η πρόκριση στο Βελιγράδι είναι στο δικό του χέρι.