Οι Σέρβοι απάντησαν στον Μοτεγιούνας της Ζαλγκίρις: «Δεν δείξατε αλληλεγγύη όταν μας βομβάρδισαν»

O Γκόραν Σάσιτς είναι ο πρόεδρος της επιτροπής του Φάιναλ-Φορ του Βελιγραδίου και απάντησε στον GM της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτεγιούνας - Είχε τονίσει να μη γίνει η τελική φάση στο Βελιγράδι.

Οι Σέρβοι απάντησαν στον Μοτεγιούνας της Ζαλγκίρις: «Δεν δείξατε αλληλεγγύη όταν μας βομβάρδισαν»

Οι Λιθουανοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Η εισβολή των πρώτων τους έχει ενοχλήσει. Τους αφορά και λίγο παραπάνω, καθώς προέρχονται και εκείνοι από την πρώην Σοβετική Ένωση. Ο GM της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτεγιούνας, κατέκρινε τη στάση του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος έδειξε ουδετερότητα στο θέμα. Μάλιστα, σχολίασε πως δεν θα έπρεπε να γίνει το Final-Four στο Βελιγράδι.

Ήρθε όμως και η απάντηση. Ο Γκόραν Σάσιτς, που παράλληλα είναι και υπεύθυνος επικοινωνίας του Συνδέσμου Προποπονητών της Ευρωλίγκας, όντας στενός συνεργάτης, αλλά και φίλος του Ζέλικο Ομπάντοβιτς, έγραψε ένα μακροσκελές γράμμα που στάλθηκε στα Media γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Γράμμα στο φίλο μου Παούλιους Μοτιεγιούνας;

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου σε αντίθεση με σας, εμείς οι Σέρβοι έχουμε ζήσει κι ελπίζουμε να μη συμβεί σε εσάς, θα ήθελα να σου δώσω μερικές απαντήσεις.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, πάντα ρωτούσα τους υπόλοιπους στην Ευρωλίγκα, για ποιο λόγο δεν ανατίθεται το Φάιναλ Φορ στη Zalgirio Arena.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, πάντα έλεγα πως η Ζαλγκίρις είναι μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες της Ευρωλίγκας.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, διαπιστώνω πως μετατρέψατε μία χαμένη σεζόν σε πολιτική καμπάνια.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, πάντα ήμουν αντίθετος με τη μίξη πολιτικής και σπορ, επειδή η πολιτική χωρίζει κι ο αθλητισμός ενώνει.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, δεν θυμάμαι να δείχνετε τόση αλληλεγγύη όταν η χώρα μου βομβαρδίστηκε από το ΝΑΤΟ το 1999, ούτε όταν το ΝΑΤΟ εισέβαλε στη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αρκετές ακόμα χώρες.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, γνωρίζουμε τις κυρώσεις, τον υπερπληθωρισμό, τα εκατομμύρια προσφύγων και τις καταστροφές που προκαλεί ένας πόλεμος.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, δεν καταλαβαίνω την υποκρισία σας όταν στο παιχνίδι απέναντι σε ένα σερβικό κλαμπ (σ.σ. Ερυθρός Αστέρας) ενεργούσατε σαν να θέλατε να στείλετε ένα αντιπολεμικό μήνυμα και αφήνατε τους φιλάθλους σας να ανεμίζουν σημαίες του ΝΑΤΟ απέναντι σε ομάδα της χώρας μου. Θα ήθελε να σας ρωτήσω, τι μήνυμα ήταν αυτό; Ειρήνης ή πολέμου;

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, είδα εσάς και τη σεκιούριτι του γηπέδου να διώχνουν Σέρβους φιλάθλους από το γήπεδο αλλά κι από την όμορφη χώρα σας.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, θυμάμαι πως πάντα οι φίλαθλοι της Ζαλγκίρις αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό όποτε έρχονται στο Βελιγράδι, όπως έγινε το 2018 στο Φάιναλ Φορ. Αν δεν το θυμάστε τότε μπορώ να σας στείλω δεκάδες βίντεο.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, πρόσφατα διοργανώσαμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Σταρκ Αρένα (σ.σ. όπου θα γίνει το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας) κι οι φίλαθλοι μας χειροκρότησαν τους πάντες, ανεξαρτήτου εθνικότητας.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, διαφωνώ ότι το Βελιγράδι δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να διοργανώσει το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Πιστεύω δε, πως όλοι οι φίλαθλοι και ειδικά αυτοί από τη Λιθουανία, θα το απολαύσουν ακόμα περισσότερο μια κι όλοι μας περιμένουμε αυτή τη στιγμή μετά μία διετία χωρίς Φάιναλ Φορ ή θεατές. Πρέπει να ρωτήσετε τους εαυτούς σας: αισθάνεστε αφοσίωση (Devotion) ή αισθάνεστε πόλεμο;

Θέλω να πω ότι όσοι δεν έχουν ζήσει πόλεμο τον ψάχνουν κι όλοι όσοι τον έχουν ζήσει, δεν θέλουν να τον ξαναδούν ποτέ.

Ως Σέρβος που κοιτάζει την ευρύτερη εικόνα του πολέμου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως οι συμπατριώτες μου κι εγώ δεν θέλουμε να δούμε ποτέ ξανά πόλεμο στον πλανήτη μας. Αγάπη, ειρήνη και ευτυχία, για αυτά ζούμε.

Με αγάπη από το Βελιγράδι”.