Ρίζικ: Θα διευθύνει αγώνες στην Ιταλία

Ο Ουκρανός διαιτητής Μπόρις Ρίζικ αποφάσισε να «μετακομίσει» στην ιταλική λίγκα και να «σφυράει» στα ματς της Serie A, καθώς στην πατρίδα του υπάρχει πόλεμος

Ρίζικ: Θα διευθύνει αγώνες στην Ιταλία

Την απόφαση να επιτρέψει να διευθύνει αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος στον Ουκρανό διαιτητή Μπόρις Ρίζικ, πήρε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τζιάνι Πετρούτσι.

Ο Ρίζικ, o οποίος θα διαιτητεύσει αγώνες της Serie A, συμπεριλαμβανομένων των play off, έγινε γνωστός από την στιγμή που κράτησε μια ταμπέλα με το μήνυμα «Stop War» (σταματήστε τον πόλεμο) ακριβώς πριν από το τζάμπολ μεταξύ του Ολυμπιακού και της Αρμάνι Μιλάνο για την EuroLeague.

«Η ιδέα του σήματος που έδειξα πριν από εκείνο το παιχνίδι βγήκε κατευθείαν από την καρδιά μου. Αυτός ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας επιθετικός πόλεμος.

Αν και δεν είμαι υποστηρικτής των πολέμων, μπορώ να καταλάβω κατά κάποιο τρόπο έναν πόλεμο όπου οι στρατιώτες σκοτώνουν άλλους στρατιώτες, αλλά όχι έναν στον οποίο σκοτώνονται γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι» είπε ο Ρίζικ.

Μίλησε ακόμα και για τον πόλεμο αναφέροντας: «Ακούγοντας για πράγματα όπως η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, είναι εντελώς ψευδές. Γεννήθηκα στην Ουκρανία, αλλά η γλώσσα μου είναι επίσης ρωσική και είναι το ίδιο πράγμα για τους μισούς Ουκρανούς. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τη ρωσική κουλτούρα».