Εβέν: «Θα παίξουμε για να κερδίσουμε»

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ Αβί Εβέν απάντησε στις φήμες που θέλουν την «ομάδα του λαού» να χάνει από την Φενέρμπαχτσε την Τετάρτη (13/4) για να παίξει με την Αρμάνι Μιλάνο και όχι με την Ρεάλ Μαδρίτης

Εβέν: «Θα παίξουμε για να κερδίσουμε»

Η Μακάμπι θα φιλοξενήσει την αδιάφορη Φενέρμπαχτσε την Τετάρτη (13/4) στο Τελ Αβίβ για την εξ αναβολής 28η αγωνιστική -και τελευταία της κανονικής διάρκειας- της EuroLeague.

Είναι μάλιστα μία αναμέτρηση που διαμορφώνει τα ζευγάρια των play off, καθώς η ισραηλινή ομάδα μπορεί να διαλέξει αντίπαλο και να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four.

Εάν κερδίσει θα παίξει με την Ρεάλ Μαδρίτης και εάν χάσει με την Αρμάνι Μιλάνο πάντα με μειονέκτημα έδρας.

Ο προπονητής της Μακάμπι Αβί Εβέν μίλησε σχετικά για την αναμέτρηση με την τούρκικη ομάδα και σχολίασε αρχικά την δυναμική της:

«Θα παίξουμε απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα, σε κάθε θέση, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε.

Δεν έχουν πίεση γιατί δεν μπορούν να προκριθούν στα play off και μερικές φορές αυτή η κατάσταση είναι επικίνδυνη σε τέτοιου είδους παιχνίδια και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι και έτοιμοι να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας».

Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι δεν σκοπεύει να ηττηθεί, ώστε να πέσει πάνω στην Αρμάνι Μιλάνο που αναζητεί τρόπους για να καλύψει τις πολλές απουσίες της:

«Δεν ξέρω αν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλύτερη ομάδα από το Μιλάνο. Αυτά είναι εικασίες και δεν με αφορούν. Επίσης, δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό.

Ο καθένας προσεγγίζει διαφορετικά τις καταστάσεις και το σέβομαι αυτό. Υπάρχουν εκείνοι που ίσως προτιμούσαν να χάσουν».

Τέλος, υποστήριξε πως οι ομάδες από την θέση 5-7 φέτος είναι πιο ανταγωνιστικές από τις περσινές, ενώ οι ομάδες της πρώτης τετράδας παραμένουν ίδια δυναμικής:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο (σχετικά για τις εφετινές ομάδες στις θέσεις 5-7). Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που έχουν φτάσει στα play off».