Ζαλγκίρις: Παρελθόν ο Ζντοβτς, αναλαμβάνει ο Μακσβίτις

Ο Γιούρι Ζντοβτς αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ζαλγκίρις Κάουνας με τον Καζίς Μακσβίτις να αναλαμβάνει τα ηνία. 

Ζαλγκίρις: Παρελθόν ο Ζντοβτς, αναλαμβάνει ο Μακσβίτις

Αλλαγή σελίδας στον πάγκο της Ζαλγκίρις Κάουνας καθώς ο Γιούρι Ζντοβτς θα αποτελέσει παρελθόν.

Την θέση του θα πάρει ο Καζίς Μακσβίτις υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας 2+1 ετών με τον σύλλογο της Λιθουανίας.

Ο 44χρονος νέος τεχνικός της Ζαλγκίρις, ο οποίος έχει περάσει και από τις Νεπτούνας και Λιετκαμπέλις, είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας της χώρας και μαζί του θα φέρει τον βοηθό του, Γκιντάρας Κράπικας. Στο τεχνικό επιτελείο θα παραμείνουν οι Ταουτβίντας Σαμπόνις και Εβάλντας Μπερζινινκάιτις.

Ο Ζντοντς, ο οποίος είχε αναλάβει την Ζαλγκίρις στα μέσα του Οκτωβρίου θα λύσει το συμβόλαιό του «κοινή συναινέσει» με την ομάδα.

Ο διευθυντής της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτεγιούνας δήλωσε:

«Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς Ζντοβτς για τη δουλειά και την αφοσίωσή του. Ο Γιούριμπήκε στην ομάδα σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή, προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα και αξίζει πολλούς επαίνους γι' αυτό.

Ωστόσο, αποφασίσαμε να βάλουμε τις βάσεις όχι μόνο για το τέλος αυτής της σεζόν, αλλά και για την επόμενη χρονιά, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε τις αλλαγές τώρα. Δεν είναι μυστικό ότι ο Μακσβίτις θα πρέπει να περάσει το καλοκαίρι δουλεύοντας για την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, οπότε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους μήνες αυτής της σεζόν για να γνωρίσει τους παίκτες και τους προπονητές, καθώς και να μεταφέρει τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του στους ανθρώπους που θα μείνουν στον σύλλογο, ώστε να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν με ξεκάθαρο πλάνο».