Τσόβιτς: «Δεν ντρέπομαι για την απόφαση - Δεν θα κάνουμε πολιτική»

Θέση για την απόφαση να μην κρατήσουν οι παίκτες αντιπολεμικό πανό στο Κάουνας πήρε ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα. 

Τσόβιτς: «Δεν ντρέπομαι για την απόφαση - Δεν θα κάνουμε πολιτική»

Οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα αρνήθηκαν να κρατήσουν το πανό με το μήνυμα «stop war» για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τότε οι φίλοι της Ζαλγκίρις αποδοκίμασαν τους Σέρβους για τη στάση τους . Ο Ερυθρός Αστέρας από την πλευρά του είχε σταθεί στο γεγονός πως στις κερκίδες υπήρχε σημαία του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της σέρβικης ομάδας, Νεβόισα Τσόβιτς πήρε θέση σε συνέντευξη που έδωσε σε Μέσο της χώρας του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν νιώθει καμία απολύτως ντροπή για τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ συμπλήρωσε πως η πολιτική δεν έχει θέση στο μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πέντε μέρες πριν από το παιχνίδι στο Κάουνας και γνωρίζοντας τις ενέργειες που έχει κάνει η Ζάλγκιρις από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, ενημερώσαμε την Euroleague ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτή την κατάσταση. Μπορούμε να κρατήσουμε ένα πανό όπου το χρώμα είναι ουδέτερο, περνώντας ένα ευγενές μήνυμα. Αλλά σε αυτή την αντιρωσική υστερία, γίνεται κατάχρηση από τα ΜΜΕ. Αν δεν ήταν τα χρώματα της Ουκρανίας, θα κρατούσαμε το πανό».

«Τρεις μέρες πριν από το ματς, επικοινωνήσαμε με τη Ζάλγκιρις και τους ζητήσαμε το πανό να είναι ουδέτερο. Δεν συμφώνησαν με αυτό. Μας απάντησαν το εξής: Αν δεν θέλετε να κρατήσετε έναν πανό όπου προφανώς παίρνετε θέση σε μια πλευρά, δεν χρειάζεται να το κάνετε. Υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για καμένες σημαίες της Σερβίας σε εκείνο το ματς. Δεν υπήρχε σημαία του ΝΑΤΟ στο πρώτο ημίχρονο. Όλα έγιναν για να μας προβοκάρουν. Το ματς τελείωσε όπως τελείωσε, χάσαμε και μετά το τέλος, η Euroleague άρχισε πειθαρχικές διαδικασίες. Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί, μιλάμε για πολιτική στον αθλητισμό».

«Τι θα γίνει αν υποχρεώσουμε κι εμείς κάποιον να κρατάει πανό "Το Κόσοβο είναι Σερβία"; Θα είχαμε αυτό το δικαίωμα; Δεν θα κάνουμε πολιτική. Δεν ντρέπομαι για την απόφασή μας στο Κάουνας».