Ολυμπιακός - Μονακό στα playoffs - Η Μπάγερν έστειλε τους Μονεγάσκους στο ΣΕΦ!

Η Μπάγερν... άλωσε τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη, ο Ολυμπιακός τερμάτισε 2ος στην κατάταξη και θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της EuroLeague τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς. 

Ολυμπιακός - Μονακό στα playoffs - Η Μπάγερν έστειλε τους Μονεγάσκους στο ΣΕΦ!

Aπίστευτο και όμως συνέβη! Η αδιάφορη βαθμολογικά Μπάγερν Mονάχου, κατάφερε να γυρίσει από το -18 (52-34) του ημιχρόνου και το -16 (75-59) στο 30', κατορθώνοντας στο τέλος να νικήσει (88-97) τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη!

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο Ολυμπιακός τερμάτισε 2ος στην κατάταξη, ολοκληρώνοντας μία έξοχη σεζόν στην κανονική περίοδο. Τι σημαίνει αυτό; Πως στα playoffs της EuroLeague θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωτάρα στη διοργάνωση Μονακό του Μάικ Τζέιμς, η οποία τερμάτισε στην 7η θέση.

Ο Ολυμπιακός στη σειρά θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Τα δύο πρώτα ματς θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το τρίτο παιχνίδι στο «Πριγκιπάτο». Αν χρειαστεί και 4ο θα γίνει επίσης στο Μονακό, ενώ αν υπάρξει πέμπτη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο Φάληρο. Όποια ομάδα σημειώσει 3 νίκες θα πάρει και την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου (19/21-5).

Ολυμπιακός και Μονακό συναντήθηκαν δύο φορές μέσα στη σεζόν. Οι Πειραιώτες στο ΣΕΦ επικράτησαν με 86-65, αλλά στη Γαλλία ηττήθηκαν με σκορ 92-72. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τη δυναμική, αλλά και το κίνητρο των Μονεγάσκων να εξελιχθούν στην έκπληξη της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι φέτος διαθέτουν την κορυφαία επίθεση στην EuroLeague.