Ολυμπιακός: Μακάμπι, Εφές ή Μονακό; Τα σενάρια για τον αντίπαλο στα playoffs

Η Μπάγερν 8η, η Μονακό οριστικά 7η - Μακάμπι και Εφές θα παλέψουν για την 5η θέση - Και ο Ολυμπιακός αναμένει με αγωνία αν θα βγει 2ος ή 3ος, όπως και τον αντίπαλο που θα συναντήσει στα playoffs. 

Ολυμπιακός: Μακάμπι, Εφές ή Μονακό; Τα σενάρια για τον αντίπαλο στα playoffs

Η Μακάμπι πήρε «διπλό» μέσα στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα και το αποτέλεσμα αύξησε ακόμη περισσότερο τα σενάρια για την τελική κατάταξη της EuroLeague. Ο Ολυμπιακός έχει καπαρώσει τουλάχιστον την 3η θέση, αναμένει να δει αν θα βγει ακόμη και 2ος, αλλά και τον αντίπαλο που θα συναντήσει στα προημιτελικά. Η Μονακό είναι σίγουρα 7η και θα την αντιμετωπίσει αν τερματίσει 2ος.

Εφές και Μακάμπι θα παλέψουν για την 5η και την 6η θέση. Όποιος βγει 6ος θα αντιμετωπίσει τους "ερυθρόλευκους" μόνο στο ενδεχόμενο που τερματίσουν τρίτοι. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να επικρατήσει η Ρεάλ της Μπάγερν.

Τα σενάρια:

*Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει σίγουρα τρίτος αν η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει την Μπάγερν Μονάχου στην Ισπανία. Είναι το πιθανότερο σενάριο, καθώς οι Γερμανοί ό,τι και να γίνει θα βγουν όγδοοι και θα αντιμετωπίσουν τη Μπαρτσελόνα στα playoffs.

*Αν ο Ολυμπιακός τερματίσει στη δεύτερη θέση (εφόσον η Μπάγερν νικήσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη), θα αντιμετωπίσει την έβδομη της κατάταξης, δηλαδή την Μονακό του Μάικ Τζέιμς. Οι Γάλλοι είναι οριστικά στην 7η θέση της κατάταξης.

*Αν οι Πειραιώτες τερματίσουν στην 3η θέση, θα παίξουν με την έκτη της κατάταξης. Ή με την Αναντολού Εφές του Βασίλιε Μίτσιτς, ή με την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σκότι Ουίλμπεκιν.

*Η Αναντολού Εφές: Θα είναι πέμπτη αν νικήσει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Αν ηττηθεί, θα χρειαστεί ήττα της Μακάμπι από την Φενέρμπαχτσε στο Τελ Αβίβ. Διαφορετικά, με δική της ήττα και με νίκη της Μακάμπι, θα είναι έκτη.

*Η Μακάμπι Τελ Αβίβ: Θα είναι πέμπτη αν νικήσει εντός έδρας την Φενέρμπαχτσε και η Αναντολού Εφές ηττηθεί στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα. Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα πάει στις 17 νίκες και οι Τούρκοι θα μείνουν στις 16. Σε ισοβαθμία στις 16 ή στις 17, η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει το πάνω χέρι και θα αφήσει τους Ισραηλινούς στην έκτη θέση.