Μπαρτζώκας: «Νόθοι προβληματισμοί που δημιουργούν νόθα προβλήματα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το ματς με την Μπαρτσελόνα (01/04, 21.00) στο ΣΕΦ και τα σενάρια της τρίτης θέσης.

Μπαρτζώκας: «Νόθοι προβληματισμοί που δημιουργούν νόθα προβλήματα»

Ο κόουτς Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, τα προβλήματα στην ομάδα και τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Τελευταίο ματς της κανονικής σεζόν ο στόχος επιτεύχθηκε, είσοδος στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας τα συναισθήματά και ένας μίνι απολογισμός

«Είμαστε χαρούμενοι που κλείνει ένας κύκλος μια διαδικασία για την ομάδα μας, όχι μόνο από το καλοκαίρι και μετά, ίσως η προετοιμασία ξεκίνησε από πέρυσι να προετοιμάσουμε μια ομάδα που θα ξανά έπαιζε σε ανταγωνιστικό επίπεδο στην Ευρωλίγκα.

Αύριο είναι μια καλή ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου γιατί η παρουσία του κόσμου μας έδωσε ένα καλό ρεκόρ εντός έδρας και μαζί καταφέραμε να ξαναγυρίσει η ομάδα μας σε υψηλό επίπεδο.

Η συγκυρία είναι πως παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της φετινής χρονιάς, με βάση την βαθμολογία αλλά και τα δεδομένα σ’ ένα παιχνίδι που και οι αντίπαλοί μας και εμείς θα έχουμε απουσίες.

Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα με ιώσεις και διαφορετικού είδους για τον καθένα, ευτυχώς όχι κόβιντ, με αποτέλεσμα ακόμη και τώρα να μην ξέρω ποιους θα έχω γι΄αύριο, αλλά θα παλέψουμε για τη νίκη».

Σχετικά με τις απουσίες

«Θα περιμένουμε και την σημερινή προπόνηση και αύριο γιατί δεν ξέρω κάποιοι αν μπορούν να βγάλουν την προπόνηση οπότε καλύτερα να περιμένουμε αύριο. Δύσκολα μέχρι στιγμής ο Φαλ και ο Σλούκας αλλά θα δούμε για τους υπόλοιπους».

Υπάρχει στο μυαλό η τρίτη θέση;

«Είναι νόθοι προβληματισμοί που δημιουργούν νόθα προβλήματα. Δεν μας νοιάζει. δεν ξέρουμε ποιος θα τερματίσει πέμπτος, έκτος έβδομος, έτσι ώστε να πούμε ότι η νίκη μας δίνει τον έναν αντίπαλο ή ήττα τον άλλον.

Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια προσέγγιση, ότι πάμε να κερδίσουμε κάθε ματς. το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία και να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ, να έχουμε υγεία να είναι σε καλό μομέντουμ και τότε να επανεξετάσουμε την κατάσταση.

Όλοι οι αντίπαλοι έχουν θετικά και αρνητικά και από την τέταρτη θέση και κάτω είναι πολύ καλές ομάδες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεν θα διαλέξει ο Ολυμπιακός».