Μπαρτζώκας: «Αν είσαι Ολυμπιακός, θα πεθάνεις Ολυμπιακός»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ομάδα, την αγάπη του για τον Σύλλογο και τα γεγονότα του 2014. 

Μπαρτζώκας: «Αν είσαι Ολυμπιακός, θα πεθάνεις Ολυμπιακός»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φιλοξενήθηκε στο Podcast του Τζο Αρλάουκας στην EuroLeague και αναφέρθηκε στην αγάπη του για τον Ολυμπιακό τονίζοντας πως αυτή δεν άλλαξε ούτε όταν αποχώρησε το 2014.

«Δεν μπορώ να το κρύψω. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού από παιδί. Στην Ελλάδα όλοι το ξέρουν αυτό. Μεγάλωσα όντας οπαδός του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Όταν είχα την ευκαιρία να πάρω αυτή τη δουλειά, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό ήταν μια από τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής μου», είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Για την αποχώρησή του από τον πάγκο το 2014 είπε:

«Βασικά ήταν επειδή χάσαμε από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο με ένα buzzer beater. Είχε προηγηθεί και η ήττα μας στους τελικούς του πρωταθλήματος. Μετά την ήττα στο Κύπελλο, οπαδοί μας περίμεναν στο γήπεδό μας και το πάθος ξεχείλιζε. Ήθελαν να με ωθήσουν σε παραίτηση. Όταν είδα αυτό το αίσθημα στον κόσμο να εκφράζει με αυτόν τον άσχημο τρόπο τα συναισθήματά του, αποφάσισα να φύγω μόνος μου. Είπα πως ήταν αρκετά για μένα κι έπρεπε να σταματήσω, αν και δεν ήταν εύκολο. Η αγάπη μου για την ομάδα δεν άλλαξε ποτέ. Στην Ελλάδα λέμε πως δεν μπορείς να αλλάξεις ποτέ ομάδα. Αν είσαι Ολυμπιακός, θα πεθάνεις Ολυμπιακός. Εγώ ως οπαδός πάντα ήμουν θετικός και υποστηρικτικός με κάθε προπονητή και παίκτη. Φυσικά κάποιοι μου άρεσαν περισσότερο, αλλά δεν ήμουν αυτός ο οπαδός που θα βρίσει τον προπονητή ή τον παίκτη».

Για τις διαφορές των πρότζεκτ που ανέλαβε στον Ολυμπιακό το 2012 και το 2020 είπε:

«Πρέπει να δουλεύεις για το σήμερα, για την επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Επίσης, θα πρέπει πάντα να έχεις κίνητρο να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου και να κάνεις την ομάδα καλύτερη. Και τα δύο ήταν πολύ ενδιαφέροντα πρότζεκτ. Τόσο να πάρεις μια πρωταθλήτρια ομάδα και να κατακτήσεις ξανά τον τίτλο, όσο και το να ξαναχτίσεις μια ομάδα με το όνομα του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν ήταν εύκολο. Δεν είναι μόνο δική μου ευθύνη. Πάντα είναι ομαδική η δουλειά. Έχω τη στήριξη των ιδιοκτητών και της διοίκησης. Ο οργανισμός του Ολυμπιακού είναι σπουδαίος. Και φυσικά χρειάζεται θετικούς παίκτες, είναι πολύ σημαντικό αυτό πάντα».

Τέλος, μίλησε και για τους παίκτες του και πως θέλει να παίζουν ελεύθερα:

«Δεν θέλω να κατευθύνω υπερβολικά τους παίκτες μου. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Μου αρέσει πραγματικά να βλέπω τους παίκτες να εκφράζουν το ταλέντο τους μέσα στο παρκέ. Φυσικά πρέπει να έχεις συγκεκριμένες αρχές και κάποιους κανόνες, αλλά μου αρέσει να δείχνουν τις αρετές τους. Δεν είμαι ο προπονητής που σε κάθε επίθεση ορίζει ποιος θα πάρει την απόφαση, ποιος θα σκοράρει και ποιος θα σουτάρει. Δεν θέλω να είμαι έτσι. Και πιστεύω πως αν το εξελίξεις αυτό μέσα στη σεζόν μπορεί να έχεις μεγάλα αποτελέσματα».