Το... βάσανο της τελικής θέσης για τον Ολυμπιακό και η... ευχέρεια της Έφες να επιλέξει αντίπαλο

Για άλλη μια φορά ισονομία στην EuroLeague δεν θα υπάρξει και η Έφες θα έχει την πολυτέλεια να διαλέξει αντίπαλο στα Playoffs.

Το... βάσανο της τελικής θέσης για τον Ολυμπιακό και η... ευχέρεια της Έφες να επιλέξει αντίπαλο

Το ένα …βάσανο τέλειωσε για τον Ολυμπιακό, καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκας, που χαρίζει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ! Το άλλο …βάσανο είναι η θέση που θα τερματίσουν οι «ερυθρόλευκοι» ή καλύτερα η θέση που θα τερματίσει η Έφες. Στο λιμάνι, όπως είναι λογικό θέλουν να αποφύγουν τους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά δεν είναι τελείως στο χέρι τους, αφού οι Τούρκοι έχουν εξ αναβολής παιχνίδια και θα τα δώσουν μετά το τελευταίο ματς του Ολυμπιακού. Οπότε, μάλλον είναι αυτοί που θα έχουν την …πολυτέλεια να διαλέξουν αντίπαλο στα πλέι οφ (βλέποντας τις θέσεις που θα έχουν τερματίσει Ρεάλ, Ολυμπιακός και Μιλάνο).

Γενικώς, υπάρχει μπάχαλο με τις αρκετές εκκρεμότητες που υπάρχουν και δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν θα υπάρχει ισονομία. Ποτέ δεν φημιζόταν γι’ αυτό η Ευρωλίγκα, αν και φέτος είναι κάπως δικαιολογημένη με τους κορονοϊούς και τους πολέμους. Θα μπορούσε βέβαια, να γίνουν πρώτα τα εξ αναβολής και μετά η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ψιλά γράμματα θα μας πείτε...

Στα του παιχνιδιού τώρα, ο Ολυμπιακός ίσως επαναπαύτηκε λίγο απ΄ το γεγονός ότι παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες η Βιλερμπάν (έχει παιχνίδι Κυπέλλου το Σάββατο). Επιθετικά ήταν καλός, αλλά αμυντικά πάλι είχε πρόβλημα, και θα πρέπει να το διορθώσει αυτό ο Μπαρτζώκας με τους παίκτες του. Στο τέλος ωστόσο σοβαρεύτηκε ο Θρύλος και πήρε εύκολα σχετικά τη νίκη. Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ, Σλούκας και Παπανικολάου πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στη ρέγκιουλαρ σίζον, την ερχόμενη Παρασκευή, περιμένοντας στο ΣΕΦ την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Νωρίτερα πάντως, υπάρχει το ματς πρωταθλήματος με το Περιστέρι, τη Δευτέρα, πάλι στο φαληρικό στάδιο.