Ολυμπιακός: «Αγκαλιά» με την τετράδα, ελπίζει για την 3η θέση - Πολύ δύσκολα τη 2η

Το σπουδαίο «διπλό» της Αρμάνι επί της Εφές καθάρισε το... τοπίο αναφορικά με τα πλασαρίσματα στην βαθμολογία. Τι σημαίνει η ήττα της Ρεάλ από τη Μακάμπι. 

Ολυμπιακός: «Αγκαλιά» με την τετράδα, ελπίζει για την 3η θέση - Πολύ δύσκολα τη 2η

Η Αρμάνι Μιλάνο πήρε τεράστια νίκη (77-83) μέσα στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Εφές, αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πίσω με 15 πόντους διαφορά.

Αποτέλεσμα που αφορά άμεσα τον Ολυμπιακό. Οι Λομβαρδοί εδραιώθηκαν στην 3η θέση και... έσπρωξαν τους Πειραιώτες στην 4η. Την ίδια ώρα, βέβαια, το πλεονέκτημα έδρας μοιάζει πιο κοντά από ποτέ για τους Πειραιώτες με την ήττα της Εφές

Από την άλλη η 3η θέση δεν έχει χαθεί οριστικά, όμως για να ελπίζει ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει απαραίτητα το 2 στα 2 στα ματς που απομένουν και η Μιλάνο να χάσει ένα δικό της ματς. Δεν είναι απίθανο, αλλά πλέον τα πάντα εξαρτώνται από την Αρμάνι Μιλάνο, που αν δεν ηττηθεί θα είναι σίγουρα τρίτη.

Μετά την ήττα της Ρεάλ, υπάρχει το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ Μαδριλένων, Ολυμπιακού και Μιλάνο στις εννιά ήττες, κάτι που δίνει στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τη δυνατότητα να πάρει και σε αυτή την περίπτωση την 3η θέση.

Αυτό προϋποθέτει 2/2 για τον Ολυμπιακό και από μία ήττα για Ρεάλ και Μιλάνο. Στην τριπλή ισοβαθμία Ρεάλ, Ολυμπιακού και Αρμάνι, οι Ισπανοί έχουν τον πρώτο λόγο, με τους ερυθρολεύκους να ακολουθούν.

Τώρα εάν ο Ολυμπιακός κάνει το 2/2, τότε μπορεί να πάρει μέχρι τη 2η θέση. Βέβαια για να συμβεί αυτό, χρειάζεται μόνο ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης και μία ήττα της Αρμάνι Μιλάνο.

Η Ρεάλ παίζει με Παναθηναϊκό (εντός) και Μπάγερν (εντός).