Μήπως νόμιζαν ότι έπαιζαν με τον ΠΑΟ;

Τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν για την πιο κρίσιμη στιγμή της κανονικής περιόδου «φύλαγε» ο Ολυμπιακός.

Μήπως νόμιζαν ότι έπαιζαν με τον ΠΑΟ;

Η συντριβή στο Πριγκιπάτο και κυρίως η ευκολία με την οποία αυτή ήρθε είναι πολύ πιθανό να εξέπληξε ακόμα και τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της Μονακό. Πράγματι, οι Πειραιώτες ήταν αγνώριστοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, χωρίς να θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που «έτρωγε σίδερα» αμυντικά στην πλειονότητα των προηγούμενων αγώνων της στην Ευρωλίγκα.

Δεν γνωρίζουμε αν η ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική έδωσε μια λανθάνουσα αίσθηση άνεσης και ασφάλειας στην ομάδα του Μπαρτζώκα, όμως σε κάθε περίπτωση έτσι φάνηκε στην πράξη. Η Μονακό δεν είναι ΠΑΟ σε κανένα επίπεδο, παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν ασυγχώρητα χαλαροί και μπλαζέ και το πλήρωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Βέβαια, για να έρθει αυτό το -20 η κάκιστη αμυντική παρουσία του Ολυμπιακού χρειάστηκε να συνδυαστεί με εξίσου άσχημη εμφάνιση επιθετικά. Τα 8/29 τρίποντα (ποσοστό 27,6%), αλλά και οι 6 χαμένες βολές σε στιγμή που το ματς δεν είχε κριθεί ακόμη στη 2η περίοδο (με 0/2 μάλιστα από τον Ντόρσεϊ, ο οποίος σουτάρει με 88% από τη γραμμή φέτος…) μαρτυρούν το επιθετικό «ναυάγιο» των Πειραιωτών, οι οποίοι φυσικά με τέτοια ποσοστά δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν τύχη απέναντι στην παρέα του Μάικ Τζέιμς.

Πόσω μάλλον αν συνεκτιμηθούν ο αντίπαλος αλλά και το κίνητρό του. Η Μονακό αφενός διαθέτει την καλύτερη επίθεση σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα, αφετέρου έπαιζε με μάτια που… γυάλιζαν, καθώς δίνει τη δική της μάχη για την οκτάδα.

Ισχυρό κίνητρο, φυσικά, είχε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος κυνηγάει την τρίτη θέση που θα του επιτρέψει να αποφύγει την Εφές στα πλέι οφ. Όμως δεν το έδειξε επ’ ουδενί στο παρκέ. Πλέον οφείλει να το κάνει στο ακόμη πιο κρίσιμο ματς που ακολουθεί επί γαλλικού εδάφους, αυτήν τη φορά κόντρα στη Βιλερμπάν