Αταμάν: «Αστείο ότι ψήφισαν οι ομάδες για τη βαθμολογία, η Euroleague πρέπει να αποφασίζει μόνη της»

Ο Εργκίν Αταμάν χαρακτήρισε αστείο το γεγονός πως οι μέτοχοι της Euroleague ψήφισαν για την νέα βαθμολογία χωρίς τις ρωσικές ομάδες και συμπλήρωσε πως η διοργανώτρια αρχή θα έπρεπε να έχει τη δύναμη να παίρνει μόνη της τέτοιες αποφάσεις.

Αταμάν: «Αστείο ότι ψήφισαν οι ομάδες για τη βαθμολογία, η Euroleague πρέπει να αποφασίζει μόνη της»

Ο Εργκίν Αταμάν ερωτήθηκε για την νέα κατάταξη Euroleague, που βοηθάει την ομάδα του, καθώς «σβήνονται» τέσσερις ήττες της απέναντι στους Ρώσους και ανέλυσε το σκεπτικό του, ρίχνοντας τα... βέλη του προς τη διοργανώτρια αρχή.

Συγκεκριμένα, ο Αταμάν ανέφερε αρχικά: «Πριν μιλήσω για τη βαθμολογία, θέλω να πω πως όλοι οι πόλεμοι προκαλούν προβλήματα. Μιλώντας εκ μέρος όλων των Τούρκων θέλω να πω ότι όσα γίνονται στην Ουκρανία είναι απαράδεκτα, ειδικά για τους αθώους ανθρώπους και τα παιδιά. Όσο για την Euroleague, δεν θέλω να τα μπλέξω. Τα σπορ και οι τέχνες είναι κάτι άλλο. Υπάρχουν οικονομικές κυρώσεις, αλλά τα σπορ είναι κάτι άλλο. Οι συνάδελφοί μου που δουλεύουν σε ρωσικές ομάδες ή οι παίκτες τους είναι αθώοι σε αυτή την κατάσταση. Έχασαν όλη την προσπάθεια, όλης της χρονιάς. Φυσικά, πιστεύω πως η Euroleague περίμενε για δυο - τρεις εβδομάδες, μήπως βρεθεί κάποια λύση, αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι εύκολο.

Όσο για τη βαθμολογία, νομίζω πως είναι άδικο να ζητάμε από τις ομάδες να ψηφίσουν. Είναι πολύ αστείο. Κάθε ομάδα ψήφισε για το συμφέρον της. Θεωρώ πως σε αυτή την κατάσταση η Euroleague θα έπρεπε να έχει περισσότερη δύναμη, να πάρει την απόφαση και να μην πει κανείς τίποτα.

Εξαιτίας αυτής της ψηφοφορίας είχαμε μια διαφωνία με τη Φενέρμπαχτσε. Η Φενέρμπαχτσε είχε τρεις νίκες κόντρα στις ρωσικές ομάδες και μας ζήτησε να ψηφίσουμε υπέρ του άλλου σεναρίου. Όμως, αυτό θα ήταν άδικο για τους παίκτες μου. Η τωρινή κατάταξη μας δίνει μια μεγαλύτερη ευκαιρία. Ακόμα έχουμε τη δυνατότητα να κυνηγήσουμε την 4η θέση, όμως δεν πιστεύω πως είναι κάτι για το οποίο έπρεπε να ψηφίσουν οι ομάδες» και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. H Euroleague έπρεπε να πάρει μια απόφαση, για να μην λέει κανένας τίποτα. Υπάρχουν ομάδες σαν την Μονακό και τον Ερυθρό Αστέρα που δεν ψήφισαν. Όμως, η ΤΣΣΚΑ, που δεν θα παίξει αυτή τη σεζόν, είχε την ευκαιρία να ψηφίσει. Αυτές οι ομάδες έχουν περισσότερα δικαιώματα από την ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω στο μέλλον η Euroleague να παίρνει μόνη της τις αποφάσεις και οι ομάδες να τις αποδέχονται».

Τέλος, έκανε χιούμορ με τα πρόστιμα που έχει συνηθίσει να δέχεται, λέγοντας: «Εύχομαι να μην με τιμωρήσουν για όσα είπα. Όμως, όλα καλά. Άλλωστε, είμαι ένας από τους... χορηγούς της Euroleague».