Να' χα χίλια μάτια...

... όσα και τα παιχνίδια του Γιώργου Πρίντεζη που είδε τους κληρονόμους του στον Ολυμπιακό να τον αφήνουν ήσυχο και περήφανο για το παρόν και το μέλλον. Μια τεράστια νίκη γοήτρου και ουσίας. 

Να' χα χίλια μάτια...

Ναι, αλλά δεν έγινε το ρεκόρ των 35 πόντων...

Ναι, αλλά η διαφορά διαμορφώθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, μετά υπήρχε ισορροπία στο σκορ.

Ναι, αλλά αν ο Πρίφτης δεν ξεκινούσε με ζώνη χωρίς τον Νέντοβιτς και αν ο Παπαγιάννης δεν έχανε σε κάθε φάση τον Φαλ.

Ναι, αλλά αν ο Μέικον δεν παρασυρόταν από το καλό του ξεκίνημα στην επανάληψη και δεν έπαιρνε βιαστικές προσπάθειες, ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει στους 14 και μπορούσε να το... γυρίσει.

Ναι, αλλά αν δεν έμπαινε νωρίς ο Σλούκας εκεί που ο Ολυμπιακός έδειχνε να φρενάρει και αν ο Βεζένκοφ δεν άρχισε να τα βάζει ενώ είχε μείνει με τρεις πόντους στο πρώτο ημίχρονο των...58 της ομάδας του.

Ναι, αλλά...

Ό,τι κι αν προσπαθήσει να...περιορίσει κανείς για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκό σε ένα πάλαι ποτέ ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ, δεν... μαζεύεται. Δεν... σώζεται. Όπως δεν σώθηκε ο ίδιος ο Παναθηναϊκός από ένα χειμαρρώδες παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ειδικά για δεκαπέντε λεπτά ο Ολυμπιακός έμοιαζε σα να παίζει με κάποια παρέα εφήβων που είχαν κερδίσει διαγωνισμό για να κάνουν έναν αγώνα κόντρα στον Σλούκα, τον Παπανικολάου, τους αστέρες της καλύτερης ελληνικής ομάδας.

Απλώς αυτό αποδείχτηκε, έστω κι αν ο Παναθηναϊκός στις επόμενες περιόδους ισορρόπησε στο σκορ και το ρεκόρ του 1996 που απειλήθηκε όσο ποτέ, τελικά δεν έπεσε. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος γενικώς, ο δρόμος έχει ανοίξει ανάμεσα στις δύο ομάδες και δύσκολα μπορεί αυτή η απόσταση να καλυφθεί. Όχι μόνο φέτος, για αρκετό καιρό.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε για λίγο στο τέλος, βοήθησε για την κατοστάρα και σίγουρα θα είναι ο πιο χαρούμενος όλων βλέποντας ότι αυτό που κάποια στιγμή θα αφήσει πίσω του, θα είναι τόσο στέρεο που δεν θα έχει καμία ανησυχία. Ήδη είναι πολύ γερό. Κι ήταν ιστορική βραδιά για τον αρχηγό, από κάθε άποψη και όχι μόνο για τους αριθμούς.

Όσο για την ουσία. Το πλεονέκτημα έδρας έρχεται ακόμη πιο κοντά. Κι ο Ολυμπιακός, νομίζω πλέον ότι ξέρει πώς να το προστατεύσει. Το αιώνιο ντέρμπι ήταν μια ευκαιρία για να απολαύσει ο κόσμος του. Μια βραδιά από αυτές που δεν ξεχνιούνται. Μόνο που για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες πρέπει να ξεχαστεί το πρωί της Παρασκευής. Επαγγελματίες είναι, το ξέρουν καλά...