Απαπαπα-ΠΑΠ μια ψυχάρα!

Τεράστιο κεφάλαιο από τον Κώστα Παπανικολάου στο Κάουνας,.στο βιβλίο για το ταξίδι του Ολυμπιακού προς το Βελιγράδι

Απαπαπα-ΠΑΠ μια ψυχάρα!

Ο Ολυμπιακός είχε το καλό για το τέλος και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δικαιώθηκε που κράτησε χωρίς αλλαγή την ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο και τους πρωταγωνιστές της να παίζουν μάλιστα ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Η μεγάλη νίκη στο Κάουνας είχε τον Κώστα Σλούκα να γράφει ιστορία με τις ασίστ του, τον Χασάν Μάρτιν να παίζει και για τον... Φαλ μαζί, τον Σάσα Βεζένκοφ να ξυπνάει ακριβώς στο σημείο που έπρεπε (παρέα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, σαν να ήχησε στα αυτιά τους το ίδιο ξυπνητήρι) και να βρίσκουν τα τρίποντα που μάταια έψαχναν σε όλο το παιχνίδι και τον προπονητή με τους παίκτες να παραδίδουν σεμινάριο μπάσκετ στην τελευταία περίοδο με την Ζαλγκίρις. Απέναντι στον Κάβανο καθώς ο Ζντοβτς είδε τους εξαιρετικούς Λεκάβιτσιους και Ντέμπο να έχουν παραδώσει δυνάμεις στην κόκκινη άμυνα και να μην μπορούν να βοηθήσουν άλλο.

Η νίκη του Ολυμπιακού στο Κάουνας απέναντι στην Ζαλγκίρις που είχε ταπεινώσει πολύ πρόσφατα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είχε, όμως, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Κώστα Παπανικολάου. Τι παιχνίδι! Από την αρχή μέχρι το τέλος. Με ψυχή και μυαλό. Με τρίποντα, με 18 πόντους φετινό ρεκόρ, με ασίστ, με κλεψίματα. ΠΑΠ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ! Ηγέτης και απόλυτος πρωταγωνιστής για το σπάσιμο μιας παράδοσης που είχε αρχίσει να μοιάζει βραχνάς δίχως τέλος για τον Ολυμπιακό σε μία από τις πιο μπασκετικές έδρες της Ευρώπης.

Εκεί που ο Ολυμπιακός δεν περνούσε τα τελευταία χρόνια, πέρασε με τρόπο γεμάτο υπομονή και δίχως πανικό από τη δική του αρρυθμία στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Πολλοί μπορεί να περίμεναν κατάρρευση στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά το λογικό ήταν να έρθει αυτή η νίκη από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι ήταν μέσα στο ματς έως το 30' χωρίς κανένα τρίποντο από Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ και με στηρίγματα τις συνεργασίες Σλούκα-Μάρτιν και τον έξοχο Παπανικολάου που μπήκε αποφασισμένος να φύγει νικητής. Και τους παρέσυρε όλους σε μια πράγματι πολύ σπουδαία νίκη, η οποία απαιτεί συνέχεια κόντρα στον Παναθηναϊκό και εξασφάλιση αυτού που σε μεγάλο βαθμό κερδήθηκε στη Λιθουανία: του πλεονεκτήματος έδρας στα play off.