EuroLeague: Δοκιμασία στο Κάουνας για τον Ολυμπιακό

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι περιμένει απόψε τον Ολυμπιακό. Στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις (20.00 - LIVE fosonline.gr) και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην πρώτη τετράδα.

EuroLeague: Δοκιμασία στο Κάουνας για τον Ολυμπιακό

Το γεγονός ότι οι Λιθουανοί είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας δεν ξεγελάει κανέναν, αφού μόλις την Παρασκευή κέρδισαν στο Κάουνας την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς είναι σε πολύ καλή κατάσταση (τέσσερις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες) και με άγνοια κινδύνου θα προσπαθήσει να πάρει μια ακόμη σπουδαία νίκη, για λόγους κυρίως γοήτρου. Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του θέλει να φύγει με το διπλό και να κρατήσει τη διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του.

Οι Πειραιώτες είναι τέταρτοι είτε με είτε χωρίς τις ρώσικες ομάδες. Στη βαθμολογία με ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνιξ μέσα ο Ολυμπιακός είναι τέταρτος με 16-10 (με την τρίτη Ολίμπια Μιλάνο στο 18-9 και την πέμπτη Μονακό στο 15-14), ενώ στη βαθμολογία χωρίς τις ρώσικες ο Ολυμπιακός είναι τέταρτος με 15-8 (η τρίτη Ολίμπια Μιλάνο με 16-7 και πίσω από τους «ερυθρόλευκους» Εφές και Μπάγερν με 12-10). Όπως διαπιστώνουμε, και στις δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός έχει μαξιλαράκι ασφαλείας από την 5η θέση. Στην πρώτη βαθμολογία μπορεί φαινομενικά να χωρίζει μία νίκη Ολυμπιακό και Μονακό, όμως οι Μονεγάσκοι έχουν περισσότερα παιχνίδια. Εάν βγουν, εξάλλου, οι ρώσικες, οι Πειραιώτες έχουν τύχη και για την 3η θέση.

Εκείνο που μετράει τώρα είναι να πάρει απόψε τη νίκη ο Ολυμπιακός. Θα χρειαστεί αρκετή σκληράδα, σε μία έδρα από τις δυσκολότερες της Ευρωλίγκας όπως είναι η «Zalgirio Arena» (στο ματς με την Μπαρτσελόνα πραγματικά «έβραζε»). Εάν εμφανιστεί πάλι soft ο Ολυμπιακός, τότε το πιθανότερο είναι να την πατήσει. Και επειδή έρχεται και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να μπουν σε πίεση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η βαθμολογία χωρίς τις ρώσικες ομάδες εδώ

30ή αγωνιστική
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 Ούνικς Καζάν - Μακάμπι
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 Ζάλγκιρις - Εφές
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 Ρεάλ - Βιλερμπάν
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 ΤΣΣΚΑ - Μονακό
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 Φενέρμπαχτσε - Ζενίτ
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 Μπασκόνια - Άλμπα
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας