Μεσίνα: «Μεγάλος στόχος μας το Final Four»

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο Ετόρε Μεσίνα μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας του, για τους τραυματισμούς των Μήτογλου και Σιλντς, αλλά και για την δουλειά που γίνεται καθημερινά στην προπόνηση

Μεσίνα: «Μεγάλος στόχος μας το Final Four»

Ο Έτορε Μεσίνα, μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς των Μήτογλου και Σιλντς, αλλά και στις δυσκολίες που υπάρχουν για έναν προπονητή όταν έχει στα χέρια του ένα τόσο μεγάλο ρόστερ, όπως το φετινό της Αρμάνι Μιλάνο.

Ο 62χρονος προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στο mam-e.it, εξηγώντας τόσο το πως διαχειρίζεται το υλικό του, όσο και την προοπτική που υπάρχει για την πρόκριση της ομάδας του στο Final Four της EuroLeague.

Όσον αφορά τις δυσκολίες της διαχείρισης του ρόστερ του, ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε ομάδες όπως το Μιλάνο ή η Μπολόνια, ομάδες δηλαδή που δημιουργούν τεράστια ρόστερ, προκειμένου να επιβιώσουν στην δυσκολία της EuroLeague. Υπάρχουν και κάποιοι παίκτες, οι οποίοι τελικά ίσως βρουν την δόξα μέσω των εγχώριων διοργανώσεων.

Ένα πράγμα που με κάνει χαρούμενο είναι πως στο πρόσφατο ματς με την Ντερτόνα είδα τους Μπαλντάσο και Αλβίτι να αλλάζουν το παιχνίδι για εμάς και ουσιαστικά να μας οδηγούν στη νίκη. Πρέπει να σκεφτούμε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έπαιξαν από ελάχιστα έως καθόλου. Αυτά τα παιδιά ήταν έτοιμα να προσφέρουν».

Όταν οι παίκτες δεν αγωνίζονται, τους δίνουμε μεγάλη προσοχή στις προπονήσεις. Ακόμη και στις ατομικές. Τους διορθώνουμε, κουβεντιάζουμε μαζί τους. Οι τέσσερις βοηθοί μου είναι εξειδικευμένοι σε αυτό το κομμάτι. Στέκονται στα παιδιά, τους βοηθούν όταν δεν παίζουν. Από την άλλη, έχουμε και παίκτες όπως ο Χάινς, ο Ροντρίγκεθ κι ο Ντιλέινι που είναι πολύ πρόθυμοι στην προπόνηση κι αυτό είναι ένα διαρκές μήνυμα», πρόσθεσε ο Μεσίνα.

Σχολιάζοντας τη φετινή σεζόν, ο Ιταλός κόουτς των Μιλανέζων εξήγησε πως «μια ποιοτική πορεία, για εμένα, θα σήμαινε την επιστροφή στο Final Four και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία. Έχουμε τις πιθανότητες μας, ωστόσο όπως ξέρετε, η μπάλα κάποιες φορές πάει έξω κι άλλες μέσα. Όμως είμαι χαρούμενος, επειδή διακρίνω πως η ομάδα έχει την προοπτική. Στο τέλος, όταν μιλάμε για αθλητισμό, νομίζω ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι να νιώθεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις να εκπληρώσεις τον μέγιστο στόχο σου.

Ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και φυσικά ελπίζουμε πως θα το κάνουμε και στις κρίσιμες στιγμές, όμως τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Ειδικά σε μια σεζόν όπως η φετινή που είχαμε δύο μεγάλους τραυματισμούς σε παίκτες-κλειδιά, όπως ο Ντίνος Μήτογλου κι ο Σέιβον Σιντλς.

Προπονούνται ξανά, ενώ το γεγονός πως δεν χάσαμε έδαφος στην Ιταλία και πήραμε επίσης το κύπελλο, με κάνει πολύ χαρούμενο. Φοβήθηκα, όταν τραυματίστηκαν κι οι δύο, πως τον Μάρτιο θα είχαμε τεράστιες δυσκολίες, παρ' όλα αυτά φαίνεται πως έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να τα καταφέρουμε», ολοκλήρωσε ο Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος διανύει φέτος τη τρίτη του σεζόν στον πάγκο της Αρμάνι Μιλάνο.