Το προσέγγισε λάθος...

Ο Ολυμπιακός δεν προσέγγισε σωστά την αναμέτρηση με την Άλμπα στο Βερολίνο 

Το προσέγγισε λάθος...

Κερδίζοντας τη θεωρητικά ισχυρότερη Μπάγερν στο Μόναχο, ο Ολυμπιακός μάλλον νόμιζε ότι θα είχε εύκολο έργο στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα, αλλά… αέρα στη φετινή Ευρωλίγκα δεν κερδίζει κανείς. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέγγισαν πολύ άσχημα το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως είχε συμβεί και σε άλλα ματς νωρίτερα στη σεζόν, και δίκαια γνώρισαν την ήττα. Η Άλμπα ήταν καλύτερη, έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ και έδειξε για άλλη μια φορά πως τα ονόματα από μόνα τους δεν μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι. «Δήμιος» του Ολυμπιακού ο Μάοντο Λο με 5/6 τρίποντα κι ενώ οι Βερολινέζοι είχαν συνολικά 13/21 τρίποντα. Για τους «ερυθρόλευκους» πάλεψαν οι Βεζένκοφ και Μάρτιν, δεν ήταν όμως αρκετοί.

Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε καλά για τον Ολυμπιακό. Η Άλμπα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σκληρή και μπόρεσε να πάει το παιχνίδι στα μέτρα της. Ο Μπαρτζώκας κατέφυγε σε διάφορες αλχημείες, χωρίς όμως αποτέλεσμα για τους «ερυθρόλευκους». Ακόμη κι έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά με τέσσερις στο 17’ (28-24), όμως οι Βερολινέζοι με ένα εκρηκτικό διάστημα έκλεισαν το ημίχρονο στο +7 (37-30). Ο Λο ήταν πρώτος σκόρερ της Άλμπα με 14 πόντους, με τους Γερμανούς να έχουν 5/10 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποιον διψήφιο (από 7 Μάρτιν, Βεζένκοφ, 6 ο Φαλ), με τους Ντόρσεϊ και Μακ Κίσικ άσφαιρους. Οι Πειραιώτες θα έπρεπε να αλλάξουν αρκετά ενόψει της επανάληψης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και πάλι (40-39 στο 24’). Δεν είχε όμως συνέχεια η επαναφορά των «ερυθρόλευκων» στο ματς και η Άλμπα, παθιασμένη, κατόρθωσε εκ νέου να ξεφύγει στο σκορ (55-46 στο 28’). Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τους Πειραιώτες στο -6 (57-51). Διαφορά που μπορούσε να ανατραπεί, αρκεί να εμφανιζόταν ο καλός Ολυμπιακός.

Η Άλμπα όμως είχε τις λύσεις κάθε φορά που πήγαινε να πλησιάσει ο Ολυμπιακός και μάλιστα ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (78-66 στο 35’). Οι Βερολινέζοι είχαν ξεκάθαρα τον έλεγχο και, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Μπαρτζώκα, άξια έφτασαν στη νίκη.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός έχει διπλή υποχρέωση στην Ευρωλίγκα, αντιμετωπίζοντας την Τρίτη στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις και την Πέμπτη στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό. Για την τετράδα, το δύο στα δύο είναι μονόδρομος.