Επιστρέφει στα play off και στο βάθος Final Four!

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στα πλέι οφ και είναι έτοιμος για μια ακόμη υπέρβαση που μεταφράζεται στην πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας

Επιστρέφει στα play off και στο βάθος Final Four!

Δεν ήταν αμελητέα η νίκη του Ολυμπιακού στο Μόναχο επί της Μπάγερν. Σε μια έδρα σκληρή για κάθε αντίπαλο και όπου ο Ολυμπιακός είχε να κερδίσει από τον Νοέμβριο του 2018, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν χαρακτήρα για άλλη μια φορά φέτος και πήραν το «διπλό» προς χαρά των Ελλήνων φίλων της ομάδας που ζουν στη Γερμανία! Αμυντικά ο Ολυμπιακός μπορεί να βρέθηκε σε κακό φεγγάρι, αλλά επιθετικά ήταν χάρμα ιδέσθαι και έφτασε τους 98 πόντους κόντρα σε μια ομάδα που βασίζει πολλά στην άμυνά της. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν απολαυστικός έχοντας πιάσει τους 25 πόντους από το ξεκίνημα του β’ μέρους και εάν συνέχιζε έτσι μέχρι τέλους, θα κατέρριπτε την προσωπική του επίδοση (32 πόντους με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα φέτος). Δεν χρειάστηκε όμως (μάλιστα είδε από τον πάγκο την δ’ περίοδο) αφού βγήκαν μπροστά στη συνέχεια οι υπόλοιποι. Βεζένκοφ, Σλούκας, Παπανικολάου, Μάρτιν και Λαρεντζάκης έδωσαν τις λύσεις και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής απ΄ το Μόναχο.

Με το «διπλό» αυτό ο Ολυμπιακός …κλείδωσε ουσιαστικά την παρουσία του στην πρώτη τετράδα και το …πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Εάν ερχόταν και το …δώρο απ΄ τον Παναθηναϊκό (να κέρδιζε δηλαδή την Ολίμπια Μιλάνο), θα έμπαινε δυνατά και στο κόλπο για την 3η θέση. Όπως έχουμε ξαναπεί όμως, μικρή σημασία έχει αυτό για εμάς. Το παν είναι το πλεονέκτημα της έδρας. Άλλωστε κανείς δεν ξέρει τώρα ποιος θα είναι 5ος και ποιος 6ος.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός επιστρέφει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας μετά από τρεις χρονιές εκτός. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ικανοί μετά από χρόνια να διεκδικήσουν και την είσοδό τους στο φάιναλ φορ. Ο δρόμος θα ανοίξει κι άλλο εάν μείνουν έξω τελικά οι ρώσικες ομάδες (ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Ούνιξ) αλλά ο Ολυμπιακός δεν στέκεται εκεί. Δεν τον ενδιαφέρει. Κοιτάει τον εαυτό του μόνο και πως θα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, ώστε όταν έρθει η κρίσιμη ώρα να είναι έτοιμος για την υπέρβαση. Ναι, υπέρβαση αν αναλογιστούμε πως ήταν ο Ολυμπιακός τα περασμένα χρόνια. Και όταν οι περισσότεροι δεν περίμεναν απ΄ αυτόν μια τέτοια πορεία στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ο Ολυμπιακός όμως, αυτός ο Ολυμπιακός, δίνει τις απαντήσεις του στο γήπεδο!