Πρίφτης: «Θέλουμε να βάλουμε τα νέα παιδιά φέτος»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας του, αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πρίφτης: «Θέλουμε να βάλουμε τα νέα παιδιά φέτος»

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τον αυριανό (4/3) αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ για την EuroLeague, στάθηκε στο κίνητρο των «πράσινων», καθώς και για την διάθεση που υπάρχει να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι νεαροί παίκτες του ρόστερ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σημείωσε αρχικά: «Σαφέστατα, όλα τα παιχνίδια στην EuroLeague είναι πολύ δύσκολα. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά δύσκολο γιατί η Αρμάνι παίζει πολύ σκληρά, παίζει με επαφές και έχει τα κορμιά για να το υποστηρίξει αυτό. Είναι ένα σημείο που πρέπει να παρουσιάσουμε μια ετοιμότητα, κάτι που δεν κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο και το πληρώσαμε».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Χρειάζεται μια πνευματική προετοιμασία, να είσαι έτοιμος να βάλεις το σώμα σου και να πας δυνατά στις φάσεις. Όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά γιατί όταν ο άλλος σε παίζει πολύ σκληρά μπορεί να κάνεις κακές επιλογές, να ανοίξεις το τέμπο του παιχνιδιού και να δεχθείς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτά είναι κάποια στοιχεία που πρέπει να αποφύγουμε».

Σχετικά με τους διαθέσιμους παίκτες σημείωσε πως: «Θα δούμε. Θα είναι η πρώτη μέρα που θα κάνουν προπόνηση με την ομάδα οι Μποχωρίδης και Ουάιτ. Οι Παπαπέτρου και Γιόβιτς θα είναι σίγουρα εκτός».

Για την κατάσταση του Παπαπέτρου και αν θα είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα: «Το έτοιμος είναι σχετικό. Το να μπει στο γήπεδο και να κάνει προπόνηση φαίνεται ότι θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα. Αυτό όμως θέλει κάποιο χρόνο τόσο για τον ίδιο, όσο και για εμάς».

Για το κίνητρο που πρέπει να έχουν οι «πράσινοι»: «Νομίζω ότι έχουμε δείξει ότι παίζουμε με κίνητρο σε αυτά τα παιχνίδια. Δεν κατεβαίνουμε αδιάφοροι. Μας νοιάζει και έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια ότι προσπαθούμε για τη νίκη, άσχετα με το αν καταφέρνουμε πολύ συχνά. Δεν υπάρχει αδιαφορία, υπάρχουν κίνητρα για να παίξουμε δυνατά».

Τέλος, για τις ευκαιρίες των νεαρών ανέφερε: «Προσπαθούμε να τους δώσουμε ένα βήμα. Έχουμε μια βούληση να βάλουμε τα νέα παιδιά φέτος. Το έχουμε κάνει αρκετές φορές. Δουλεύουν σκληρά γι’ αυτό και κάποιες φορές ανταποκρίνονται και κάποιες άλλες όχι. Και αυτό είναι ένα κομμάτι που θέλει χρόνο».

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, τονίζοντας: «Προφανώς, κομμάτι του εαυτού μας είναι εκεί. Προφανώς, περιμένουμε τις εξελίξεις για να δούμε πόσο μπορούμε να προβλέψουμε τι πρόκειται να γίνει.

Προφανώς, υπάρχει μια ανασφάλεια αλλά θα πρέπει απομονώνουμε όλες αυτές τις σκέψεις και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Αναμφίβολα βιώνουμε μέρες ιδιαίτερες».

Όσο για το αν αισθάνεται περισσότερο τυχερός τώρα που βρίσκεται στην Αθήνα και όχι στο Καζάν, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα που είμαι στην Ελλάδα και όχι εκεί. Από την αρχή της χρονιάς το λέω, σαφέστατα είναι καλύτερα που είμαι στη χώρα μου. Αυτές οι συγκυρίες έχουν επαναφέρει αυτές τις σκέψεις πιο έντονα στο μυαλό μου».