Euroleague: Αναβολή ενός μήνα στους αγώνες των ρωσικών ομάδων, μέχρι νεωτέρας

Η Euroleague αποφάσισε την αναβολή των αγώνων των ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνιξ για ένα μήνα και αν δεν βρεθεί λύση με το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, θα προχωρήσει στην οριστική αποβολή τους. Η δήλωση του Τζόρντι Μπερτομέου.

Euroleague: Αναβολή ενός μήνα στους αγώνες των ρωσικών ομάδων, μέχρι νεωτέρας

Την απόφαση να αναβάλει τους αγώνες στους οποίους εμπλέκονται οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνιξ αποφάσισε η Euroleague στο πλαίσιο του πολέμου που συνεχίζει να μαίνεται μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Μετά το τέλος της συγκεκριμένης διορίας οι τρεις ομάδες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της αποβολής, αφού με τα ισχύοντα δεδομένα θα είναι δύσκολο για τα τρία ρωσικά κλαμπ να ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Ήδη οι τρεις ομάδες μετρούν σημαντικές απώλειες στα ρόστερ τους, ενώ είναι αμφίβολο αν θα μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Ρωσίας προκειμένου να λαμβάνουν κανονικά μέρος στα παιχνίδια της Euroleague.

Εξάλλου, ο Τζόρντι Μπερτομέου και η Euroleague εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του στη διοργάνωση, επισημαίνοντας:

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τα τρομερά γεγονότα στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή. Η Euroleague Basketball και οι ομάδες της είναι βαθιά ριζωμένες στις κοινωνίες τους. Σε μια κατάσταση σαν αυτή, έχουμε την ευθύνη να υποστηρίξουμε την κοινωνία και να εκφράσουμε τις πεποιθήσεις τους.

Ο αθλητισμός δεν είναι πολιτική, αλλά δεν μπορούμε να παραμείνουμε ανενεργοί όταν γινόμαστε μάρτυρες μιας τρομερής κοινωνικής κρίσης με τόσους αθώους ανθρώπους να υποφέρουν και την ίδια στιγμή, το να βλέπεις την υποστήριξη από όλη την Ευρώπη για τους Ουκρανούς πολίτες.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν κατηγορούμε τις ομάδες της Ρωσίας, τις διοικήσεις τους, το staff τους. Δυστυχώς η κρισιμότητα της κατάστασης δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναβάλλουμε όλα τα ματς των ρωσικών ομάδων, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή και ελπίζουμε αυτή η κατάσταση να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».