Τελικά οι μπαταρίες δεν ήταν άδειες!

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ολίμπια Μιλάνο, φαινόταν αρχικά άδειος, αλλά στο τέλος φούλαρε και πήρε μια μεγάλη νίκη

Τελικά οι μπαταρίες δεν ήταν άδειες!

Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να το χαρούν διπλά χθες στο Φάληρο, καθώς η Ολίμπια Μιλάνο δεν ήταν Αταλάντα και υποτάχθηκε στον Ολυμπιακό. Με ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο (28-15) ο μπασκετικός Θρύλος νίκησε για δεύτερη φορά φέτος την Αρμάνι (67-58) και δείχνει πλέον πως ανήκει στο παρελθόν το άσχημο διάστημα που πέρασε πριν από λίγο καιρό. Ο Ολυμπιακός εδραιώνεται στην 4η θέση της Ευρωλίγκας και μπορεί να έχει ελπίδες και για την 3η θέση, δεδομένων των δύο νικών που έχει κόντρα στους Μιλανέζους. Το θέμα βέβαια δεν είναι η θέση, καθώς όπως είναι η φετινή Ευρωλίγκα o 5ος μπορεί να είναι ισχυρότερος από τον 6ο. Το σημαντικότερο είναι να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα ο Ολυμπιακός, ώστε να έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Και για τις διασταυρώσεις βλέπουμε…

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν λίγο άδειοι από την κατάκτηση του Κυπέλλου (που ήταν και η παγίδα της χθεσινής βραδιάς) και επέτρεψαν στην Ολίμπια Μιλάνο να πάρει τα ηνία. Αμυντικά δεν ήταν και άσχημος ο Ολυμπιακός, επιθετικά όμως είχε πρόβλημα σοβαρό. Οι μόλις 7 πόντοι της α’ περιόδου μιλούν από μόνοι τους. Οι Ιταλοί είχαν 15. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ανέβασαν στροφές στη β’ περίοδο. Το διχτάκι των Μιλανέζων άρχισε να… ματώνει και βρίσκοντας λύσεις από τους Μακ Κίσικ, Σλούκα, Βεζένκοφ και Φαλ ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να ροκανίσει τη διαφορά. Σκορ ημιχρόνου 25-27 και όλα ανοιχτά ενόψει της επανάληψης.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο ξεκίνημα του β’ μέρους, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια και οι Λομβαρδοί κατάφεραν να ξεφύγουν πάλι. Και αυτήν τη φορά, ωστόσο, οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση, μένοντας κοντά στο σκορ. Οι λογαριασμοί θα λύνονταν οριστικά στην τέταρτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός έφερε ξανά το ματς στα ίσα και με τον Μακ Κίσικ «καυτό» ήρθε το προβάδισμα μετά από ώρα. Ο Σλούκας πήρε τη σκυτάλη με δύο σερί τρίποντα, ο Ντόρσεϊ έβγαλε άμυνες στον Χολ και ο Ολυμπιακός έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του. Η Ολίμπια δεν είχε τις απαντήσεις σε αυτό το ξέσπασμα των Πειραιωτών και ο Ολυμπιακός ήταν η σειρά του να ξεφύγει στο σκορ. Με την ψυχολογία πλέον στο μέρος του, ο Θρύλος ήταν καταιγιστικός στο τελικό κομμάτι της αναμέτρησης (τελικά μόνο άδειες δεν ήταν οι μπαταρίες από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου) και έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Μεσίνα.