Μακάμπι: Ο Σφαιρόπουλος ενημερώθηκε για το «διαζύγιο»

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για το τέλος της συνεργασίας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Γιώργο Σφαιρόπουλο ύστερα από τρία χρόνια συνεργασίας.

Μακάμπι: Ο Σφαιρόπουλος ενημερώθηκε για το «διαζύγιο»

O Γιάννης Σφαιρόπουλος λατρεύτηκε από την ομάδα της Μακάμπι, κατέκτησε τίτλους, αλλά όλα τα ωραία έχουν και τέλος. Ο Έλληνας τεχνικός πληρώνει την κακή αγωνιστική σεζόν που βιώνουν φέτος οι «κίτρινοι». Μετά από περίπου μία τετραετία κοινής πορείας, τέσσερις τίτλους (3 πρωταθλήματα Ισραήλ: 2019, 2020, 2021, 1 κύπελλο Ισραήλ: 2021) και δύο προσωπικές διακρίσεις (προπονητής της χρονιάς στο Ισραήλ: 2019, 2020), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενημερώθηκε για το τέλος της συνεργασίας του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Του γνωστοποιήθηκε το «διαζύγιο» και αυτό που απομένει είναι μόνο η ανακοίνωση.

Ο αποκλεισμός της «ομάδας του λαού» από το κύπελλο Ισραήλ αποτέλεσε τη σταγόνα που... ξεχείλισε το ποτήρι στη μεταξύ τους σχέση, η οποία διένυε περίοδο κρίσης σε επίπεδο σχέσεων στο εσωτερικό της ομάδας, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, με αποκορύφωμα τη μέτρια εφετινή πορεία στη Euroleague (12η θέση με αρνητικό ρεκόρ 11-12).

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τη διοίκηση της ομάδας στην απόφαση να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Σφαιρόπουλο, τον οποίο και ενημέρωσε για την απόφασή της. Προσωρινός προποπονητής χρίστηκε ο Άβι Εβέν.

Ο Έλληνας προπονητής είχε αναλάβει την τύχη της Μακάμπι στις 18 Νοεμβρίου του 2018, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 είχε βάλει την υπογραφή του σε τριετή επέκταση συνεργασίας με τους ισραηλινούς, μέχρι το 2023.