Σλούκας ο «Τουρκοφάγος»!

Όπως και με τη Φενέρμπαχτσε, ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος που «εκτέλεσε» την Έφες

Σλούκας ο «Τουρκοφάγος»!

Ναι, αυτός ήταν Ολυμπιακός. Ναι, αυτός ήταν ο Ολυμπιακός που θαυμάζαμε μέχρι πρότινος. Με καρδιά χιλίων λεόντων ο Θρύλος έριξε στο καναβάτσο την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Έφες και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παρουσία του στα πλέι οφ. Έχασε και η Ζενίτ, ένα αποτέλεσμα καλό για τον Ολυμπιακό, ακόμη και η ήττα της Μονακό ήταν καλοδεχούμενη. Ήρωας του Ολυμπιακού ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος με τρίποντο στο φινάλε της παράτασης «σκότωσε» τους Τούρκους. Ο Σλούκας μπορεί να έζησε αρκετά χρόνια στη γειτονική χώρα και να αγαπήθηκε από τους Τούρκους, όμως όταν τους βλέπει …αφηνιάζει και είχε πάλι δώσει τη νίκη στο τέλος στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ!

Ο Σλούκας μπορεί να ήταν ο λυτρωτής του Ολυμπιακού, όμως για να φτάσει έως εκεί ο Θρύλος, βοήθησαν τα μάλα και οι Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ και Φαλ. Οι δυο πρώτοι πέτυχαν καθοριστικά καλάθια σε κρίσιμα σημεία και κράτησαν όρθια την ομάδα, ενώ ο Φαλ ήταν συγκινητικός κάτω απ΄ το καλάθι, με επιθετικά ριμπάουντ και καλές άμυνες.

Όλοι όσοι έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» αυτή τη φορά δεν σκόπευαν να την πατήσουν μέσα στην έδρα τους και θύμισαν την ομάδα που ήταν άτρωτη φέτος στο ΣΕΦ. Σημαντική και η συμβολή του κόσμου. Όσοι μπόρεσαν να βρεθούν στο γήπεδο, έδωσαν και αυτοί το 100% για να καμφθεί η αντίσταση των Τούρκων. Δικαιολογημένοι και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο φινάλε!

Πλέον ο Ολυμπιακός με ηρεμία μπορεί να προετοιμαστεί για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Πρώτα βέβαια τη Δευτέρα έχει το ματς πρωταθλήματος με το Λαύριο που θα αποτελέσει μια καλή προπόνηση για το ραντεβού της Κρήτης (18-20 Φεβρουαρίου). Αντίπαλος του Θρύλου στον ημιτελικό η ΑΕΚ.

Με καλή ψυχολογία ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να πάρει την πρώτη κούπα της χρονιάς και να στείλει το μήνυμα πως φέτος είναι η χρονιά της ολικής επιστροφής του!