Ας σημάνει την αρχή της αντεπίθεσης!

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε κόντρα στη Μπασκόνια και ετοιμάζεται για την αντεπίθεσή του στην Ευρωλίγκα!

Ας σημάνει την αρχή της αντεπίθεσης!

Στη χώρα των Βάσκων, στη Βιτόρια, έμελλε να σημάνει η… ανάσταση των «ερυθρολεύκων». Ο Ολυμπιακός, σε ένα σκληρό και αμφίρροπο παιχνίδι, μπόρεσε να πάρει τη νίκη, την πρώτη για το 2022 στην Ευρωλίγκα και πρώτη μετά από το «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού. Δεν εντυπωσίασε και πάλι ο Ολυμπιακός, όμως στο σημείο που είχε φτάσει η ομάδα η νίκη χρειαζόταν, ας ήταν και με όποιον τρόπο. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έπαιξαν με τη… φωτιά σε αρκετά σημεία, μπορούσαν να έχουν καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι, όμως στο τέλος δεν κλότσησαν την καρδάρα με το γάλα.

Ο Ολυμπιακός δεν βασίστηκε σε έναν, δύο παίκτες χθες. Ουόκαπ, Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Παπανικολάου πήραν πάνω τους την ομάδα χθες και απέτρεψαν το εφιαλτικό σενάριο μιας ακόμη ήττας. Τα τρίποντα έκαναν τη διαφορά στο τέλος, σε μια βραδιά που είχε 11 εύστοχα τρίποντα ο Θρύλος. Στα ριμπάουντ ήταν λίγο πιο κάτω από την Μπασκόνια (μόλις 2 επιθετικά ο Ολυμπιακός), όμως τα κλεψίματα (13 συνολικά) έδειξαν το πάθος που είχαν χθες οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός, όπως και στη Μαδρίτη, μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 13-5. Οι Βάσκοι όμως μπόρεσαν να επιστρέψουν νωρίτερα στο παιχνίδι από ό,τι η Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός κράτησε πάντως το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (32-29). Δεν ήταν όμως καλός. Με μόλις 3 ασίστ, δείγμα ότι τα περισσότερα καλάθια ήρθαν από ατομικές προσπάθειες. Αρκετά λάθη συγχρόνως πάλι (8 τον αριθμό). Η μάχη του αέρα ήταν ισορροπημένη. Οι Βάσκοι ήταν άστοχοι, αλλά έβγαζαν ενέργεια.

O Ολυμπιακός είχε καλύτερη εκκίνηση και στο β’ μέρος (39-31). Η Μπασκόνια όμως δεν άφηνε να της ξεφύγει τελείως το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στην τελευταία περίοδο με αέρα έξι πόντων (50-44). Οι γηπεδούχοι με ένα σερί 9-0 κατόρθωσαν να πάρουν το προβάδισμα (53-50), αυτό δηλαδή που κυνηγούσαν ώρα. Η απάντηση όμως ήρθε γρήγορα από τον Ολυμπιακό με ένα δικό του 5-0 (55-53). Οι λεπτομέρειες θα έκριναν το παιχνίδι. Αυτή τη φορά οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα, έκαναν αυτά που έπρεπε και πήραν τη νίκη που τόσο ήθελαν. Την πρώτη στη Βιτόρια μετά τον Οκτώβριο του 2018.

Ας σημάνει αυτό το αποτέλεσμα την αρχή της αντεπίθεσης των «ερυθρολεύκων» που παραμένουν στην 6η θέση και έχοντας πίσω ένα σωρό ομάδες να ακολουθούν από κοντά. Η μάχη της οκτάδας έχει ανάψει για τα καλά.