Η Ρεάλ το ΄κανε όπως ο Ολυμπιακός στα Άνω Λιόσια!

Η Ρεάλ επέστρεψε από το -16 και κέρδισε τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη - Επιτακτική ανάγκη η νίκη με Μπασκόνια 

Η Ρεάλ το ΄κανε όπως ο Ολυμπιακός στα Άνω Λιόσια!

Ο Ολυμπιακός πλησίασε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κέρδιζε φέτος τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (στην Ευρωλίγκα), όμως η «βασίλισσα» έδειξε χαρακτήρα και μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι στο β΄ ημίχρονο. Από το -16, όπως είχε κάνει ο Ολυμπιακός στα Άνω Λιόσια με την ΑΕΚ. Η Ρεάλ πήγε έτσι στο 19-3 και συνεχίζει στην κορυφή, με τους Πειραιώτες να μένουν έκτοι (στο 12-9). Ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον την προσοχή του στο παιχνίδι της Παρασκευής με τη Μπασκόνια, όπου ευελπιστεί να γυρίσει στις νίκες μετά από 4 ήττες. Αυτή άλλωστε ήταν η στόχευση των «ερυθρόλευκων» όσον αφορά την αποστολή τους στην Ισπανία.

Ίσως και γι΄ αυτό επειδή δεν είχε πολύ άγχος απόψε ο Ολυμπιακός, κατάφερε να κάνει δύσκολη τη ζωή των Μαδριλένων. Δεν μπόρεσαν όμως να κρατήσουν μέχρι τέλους οι παίκτες του Μπαρτζώκα. Αμυντικά τα πήγε καλά ο Ολυμπιακός, κόντρα σε μια ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο (αν και δέχτηκε μερικά ξεμαρκάριστα σουτ), όμως οι 67 πόντοι ήταν λίγοι για να κερδίσεις τη Ρεάλ στο σπίτι της.

Τα ριμπάουντ επίσης πόνεσαν απόψε τους Πειραιώτες (42-27 υπέρ της Ρεάλ). Ο Ολυμπιακός είχε μόνο 3 επιθετικά, ενώ μέτρησε το τράβηγμα του Φαλ στον πάγκο με φάουλ.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά έκανε καλό ξεκίνημα. Μπόρεσε να πάει το παιχνίδι στα μέτρα του και θα λέγαμε ότι …κοίμισε τη Ρεάλ. Έκλεισε έτσι μπροστά την πρώτη περίοδο (15-10) και στη συνέχεια ανέβασε τη διαφορά δυο φορές στους εννιά (24-15, 27-18). Ο Κώστας Σλούκας με φόρα από τα Άνω Λιόσια είχε ήδη 10 πόντους. Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε τη σκυτάλη και ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 (36-20), με τη Ρεάλ ανήμπορη να αντιδράσει. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 24-38, με τους «ερυθρόλευκους» να πραγματοποιούν ένα μαγικό πρώτο εικοσάλεπτο. Ανάγκασαν τη Ρεάλ σε τραγικά ποσοστά ευστοχίας (4/13 δίποντα, 4/20 τρίποντα). Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο εύστοχος στα τρίποντα (3/12) αλλά ήταν αποτελεσματικός μέσα στη ρακέτα (12/21 δίποντα).

Στην εξίσωση μπήκε και ο Ντόρσεϊ στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους Πειραιώτες να δείχνουν αποφασισμένοι για το «διπλό» (43-29). Η Ρεάλ ωστόσο ήταν …βέβαιο ότι θα ξυπνούσε κάποια στιγμή και γρήγορα μείωσε στους τρεις (44-47), με τον Μπαρτζώκα να παίρνει αμέσως τάιμ άουτ. Ο Ερτέλ ήταν ασταμάτητος (πάνω του ο Σλούκας) και το ματς …ξεκινούσε απ΄ την αρχή (50-51 στο 30΄).

Με τον Ολυμπιακό τώρα …υπνωτισμένο, ήταν θέμα χρόνου να προσπεράσει η Ρεάλ, όπως κι έγινε (53-51). Εκεί, όρθωσε ανάστημα ο Βεζένκοφ και οι Πειραιώτες ξανά μπροστά (55-56). Η Ρεάλ όμως είχε βρει ρυθμό (62-57). Ο Ολυμπιακός παθιασμένος πήρε εκ νέου κεφάλι (62-63). Θρίλερ στο φινάλε, ο Ουόκαπ έχασε ένα κρίσιμο τρίποντο (με το σκορ 67-65) και ο Ρούντι με τρίποντο «τιμώρησε» τον Ολυμπιακό (70-65). Οι παλιές καραβάνες της Ρεάλ, Ρούντι και Γιουλ μίλησαν στα δύσκολα για τη Ρεάλ.

ΥΓ. Λάσο και φίλοι της Ρεάλ γκρίνιαζαν συνεχώς για τους διαιτητές. Την κρίσιμη στιγμή πάντως, πήραν τα σφυρίγματα οι Μαδριλένοι.

ΥΓ2. Ο Φαλ ίσως άργησε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Το χαμένο του κάρφωμα στο τέλος πάντως, ήταν καθοριστικό.

ΥΓ3. Ο Ολυμπιακός έχασε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, αλλά μάλλον είναι απίθανο να ισοβαθμήσουν στο φινάλε οι δύο ομάδες.

ΥΓ4. Ποιανού φαεινή ιδέα ήταν να αλλάξει το σάιτ της Ευρωλίγκας;