Ούνιξ - ΤΣΣΚΑ 75-86: Στο κατώφλι της τετράδας με ραψωδία Σβεντ! (highlights)

Εντυπωσιακή ΤΣΣΚΑ μέσα στο Καζάν, όπου επικράτησε της Ούνιξ υπό τη καθοδήγηση του τρομερού Αλεξέι Σβέντ (27 πόντοι) και πλέον είναι μία ανάσα από τη 4η θέση. 

Ούνιξ - ΤΣΣΚΑ 75-86: Στο κατώφλι της τετράδας με ραψωδία Σβεντ! (highlights)

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διαδραματίστηκε στο Καζάν, με Ούνιξ και ΤΣΣΚΑ να χαρίζουν έναν πραγματικό «Ρωσικό εμφύλιο», στο τέλος του οποίου οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν ανώτεροι και πήραν το «διπλό» με 75-86. Ασταμάτητος ο Αλεξέι Σβέντ με 27 πόντους και 6/10 τρίποντα. Κομβικοί οι Μιλουτίνοφ (17 πόντοι )και Κλάιμπερν (16 πόντοι). Σημείωσαν παρέα 42 πόντους ο Λορένζο Μπράουν με τον Μάριο Χεζόνια, όμως δεν ήταν αρκετοί.

Οι Μοσχοβίτες ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, προσπερνώντας με 0-7 μέχρι οι γηπεδούχοι να… πάρουν μπρος και να προσπεράσουν με 8-7. Από εκείνο το σημείο ξεκίνησαν οι συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, μέχρι η Ούνιξ να καταφέρει να κλείσει το δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή τεσσάρων πόντων (20-16).

Η ομάδα του Περάσοβιτς συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι και τα μισά της δεύτερης περιόδου. Κάπου εκεί όμως ο Σβεντ… πήρε το όπλο του, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 22-23, την οποία όχι μόνο διατήρησαν, αλλά επέκτειναν μέχρι και τους 5 πόντους (30-35) για να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά τριών πόντων (34-37).

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη πατούσε πάλι καλύτερα από την Ούνιξ, διατηρώντας τη διαφορά στα επίπεδα των 7-8 πόντων σχεδόν για όλο το τρίτο δεκάλεπτο. Σε εκείνο το σημείο οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι αν δεν είχε πάρει ο Λορένζο Μπράουν τη κατάσταση στα χέρια του, η ΤΣΣΚΑ θα είχε πολύ μεγαλύτερη διαφορά στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου (57-64).

Στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να γίνουν πιο πιεστικοί πάνω στον «καυτό» Σβεντ, με αποτέλεσμα να μειώσουν στο καλάθι (64-65). Εδώ πολύ πίστεψαν ότι οι φιλοξενούμενοι είχε έρθει η ώρα να… παραδοθούν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Με τους Κλάιμπερν και Μιλουτίνοφ να προσφέρουν μία τρομερή βοήθεια στον Ρώσο γκαρντ, η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να «κλείσει» ιδανικά το παιχνίδι και να φύγει με το ροζ φύλλο, που με βάση τα αποτελέσματα, την στέλνει στην 5ηθέση, με τον Ολυμπιακό να... πέφτει στην 6η.

Δεκάλεπτα: 20-16,32-37, 57-64

ΟΥΝΙΚΣ(Περάσοβιτς): Τ. Μπράουν 1, Λ. Μπράουν 21, Μπράντλεϊ 9, Χεζόνια 21, Ουζίνσκι 8, Τζεκίρι 11, Μέιο 2, Βοροντσέβιτς 2.

ΤΣΣΚΑ(Ιτούδης): Λούντμπεργκ 7, Χάκετ 5, Βοιγτμάν 8, Κλάιμπερν 16 (8/8 βολές), Μιλουτίνοφ 17 (7 ριμπόαυντ, 2 κοψίματα), Κουρμπάνοφ 6, Σβεντ 27 (3,4 δίποντα, 6/10 τρίποντα)