Λούτζης: «Αν είμαστε πιο σκληροί και επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, στο τέλος θα χαμογελάσουμε»

Ο Μιχάλης Λούτζης στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επιβάλλει το δικό του ρυθμό στην επίθεση και να είναι πιο σκληρός στην άμυνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Λούτζης: «Αν είμαστε πιο σκληροί και επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, στο τέλος θα χαμογελάσουμε»

Ο Μιχάλης Λούντζης εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει της αναμετρησης του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα (27/1, 21:00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 23η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο 23χρονος γκαρντ τόνισε πως οι Πειραιώτες οφείλουν εφόσον αγωνίζονται στην έδρα τους να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, ενώ θα πρέπει να γίνουν πιο σκληροί στο κομμάτι της άμυνας.

Συγκεκριμλενα δήλωσε ότι: «χαιρόμαστε που επιστρέφουμε στην έδρα μας, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται ότι θα είναι λίγοι φίλαθλοι στην εξέδρα. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν πολύ ώστε να πάρουμε τη νίκη. Προερχόμαστε από δύο αρνητικά αποτελέσματα. Σε αυτά τα ματς δεν δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, για αυτό και αύριο πρέπει να μπούμε στο παρκέ και να δώσουμε από το πρώτο λεπτό το εκατό τοις εκατό μας. Επιβάλλεται να παλέψουμε σε κάθε φάση και έτσι πιστεύω πως θα έρθει και το θετικό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια ο Λούντζης έκανε ειδική αναφορά στην σκληράδα που πρέπει να έχει η ομάδα του σε αυτό το ματς: «Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που παίζει πάρα πολύ σκληρά και ίσως αυτό ήταν το λάθος μας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το ότι δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι για αυτού του είδους το παιχνίδι. Τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και πρέπει να μπούμε και να είμαστε πιο σκληροί από εκείνους, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη».

Όσο για το αν ο Κάλινιτς είναι ο παίκτης που πρέπει να εστιάσει πάνω του η άμυνα του Ολυμπιακού: «Στο πρώτο ματς μας είχε κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Θα εστιάσουμε πάνω του, αλλά και πάνω σε όλους τους αντίπαλους παίκτες. Έχουμε ποιότητα και το έχουμε αποδείξει σε πολλά παιχνίδια. Όπως είπα και πριν, αν μπούμε από το πρώτο λεπτό δυνατά και επιβάλουμε τον ρυθμό μας θα είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουν στο τέλος».