Εθνική Λιθουανίας: Αποσύρθηκε ο Καλνιέτις

Την απόσυρση του από την εθνική ομάδα της Λιθουανίας ανακοίνωσε, μέσω δηλώσεών του, ο Μάντας Καλνιέτις

Εθνική Λιθουανίας: Αποσύρθηκε ο Καλνιέτις

Ο Μάντας Καλνιέτις ανακοίνωσε μέσα από δηλώσεις του στο basketnews.gr ότι δεν θα συνεχίσει να υπηρετεί την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να αποδόσει στο ποσοστό που επιθυμεί.

Ο γκαρντ της Ζαλγκίρις εξήγησε ότι η φετινή σεζόν είναι αρκετά δύσκολη για εκείνον, καθώς προέρχεται και από τραυματισμό, ενώ πιστεύει πως πλέον σειρά πρέπει να πάρουν και άλλα παιδιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λιθουανού:

«Δεν έχω πάρει αυτή την απόφαση μέσα σε μια μέρα. Πέρασα πολύ καλά με την εθνική ομάδα και ποτέ δεν είχα αμφιβολίες για το να παίξω για τη χώρα μου. Ήμουν πολύ τυχερός γιατί η γυναίκα και τα παιδιά μου ήθελαν να παίξω για την εθνική ομάδα.

Μερικές φορές, σε άλλες περιπτώσεις, υπάρχουν προτάσεις να κάνω ένα διάλειμμα και να κάνω διακοπές σε ζεστές χώρες, αλλά για μένα, ήταν το αντίθετο. Η οικογένεια υποστήριξε την απόφασή μου να παίξω για τη Λιθουανία.

Πήρα αυτή την απόφαση λόγω της δύσκολης σεζόν και του τραυματισμού, που άλλαξε την κατεύθυνση της καριέρας μου. Στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν άνθρωποι που θα με αντικαταστήσουν. Δεν είναι όπως πριν που δεν είχαμε πόιντ γκαρντ.

Τώρα έχουμε παίκτες και ταλαντούχους νέους. Είναι φυσιολογικό. Ήρθε η ώρα να αποσυρθώ και πήρα αυτή την απόφαση ήρεμα».