EuroLeague: MVP της 22ης αγωνιστικής ο Ζίζιτς (vid)

Ο Κροάτης σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ Άντε Ζίζιτς σημείωσε 23 πόντους με 10/12 δίποντα στη νίκη επί του Ολυμπιακού και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης για την 22η αγωνιστική της EuroLeague

EuroLeague: MVP της 22ης αγωνιστικής ο Ζίζιτς (vid)

H εντυπωσιακή παρουσία του Άντε Ζίζιτς στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, του… χάρισε τον τίτλο του MVP της 22ης αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Κροάτης σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη νίκη επί των «ερυθρόλευκων» με 84-69 έφτασε έναν πόντο μακριά από το ατομικό του ρεκόρ στην διοργάνωση.

Συγκεκριμένα σημείωσε 23 πόντους με 10/12 δίποντα και πρόσθεσε 6 ριμπάουντ, 1 τάπα και 1 ασίστ, μετρώντας ακόμη 4 κερδισμένα φάουλ για να φτάσει στο 33 στο σύστημα αξιολόγησης.

Είναι μάλιστα ο πρώτος παίκτης από τη Μακάμπι εκτός του Σκότι Ουίλμπεκιν που φτάνει στον τίτλο του MVP.

Επίσης είναι 16 χρόνια μετά τον τίτλο που κατέκτησε ο μεγαλύτερος αδελφός του, Άντρια και μάλιστα σε αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Μακάμπι (5/1/2006).

Είναι δε τα πρώτα αδέλφια που φτάνουν στη διάκριση αυτή μετά τους αδελφούς Λαβρίνοβιτς.

Ο Ζίζιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής με τους 23 πόντους που σημείωσε με τον Νίκολα Μίροτιτς να ηγείται συνολικά την κούρσα φέτος με 17.8 πόντους μέσο όρο.

Ο Τάιλερ Κάβανο της Ζαλγκίρις Κάουνας μάζεψε 13 ριμπάουντ, με τον Παπαγιάννη πρώτο στα ριμπάουντ της σεζόν με 8 μέσο όρο. Λορέντζο Μπράουν (Ούνικς Καζάν) και Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ (Μπάγερν Μονάχου) είχαν από 8 ασίστ, ενώ ο Μάικ Τζέιμς έχει μέσο όρο 6.

Ο Τζον Μπράουν της Ούνιξ Καζάν είχε 7 κλεψίματα, ενώ ο Τζόρνταν Μίκι είχε 5 τάπες.