Πρίφτης: «Να αξιοποιήσουμε τους αγώνες που απομένουν στην EuroLeague»

Ο Δημήτρης Πρίφτης σε δηλώσεις του στάθηκε στο πως αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός από εδώ μπρος τα παιχνίδια της Euroleague.

Πρίφτης: «Να αξιοποιήσουμε τους αγώνες που απομένουν στην EuroLeague»

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται η αποστολή του Παναθηναϊκού καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές (21/1, 19:30)στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Παπαγιάννη, Μαντζούκα και φυσικά τον Στέφαν Γιόβιτς, ενώ επέστρεψε ο Ντάριλ Μέικον, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Ο Έλληνας τεχνικός σε δηλώσεις του στάθηκε στις πολλές απουσίες και τόνισε: «Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα 15 παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας για αρκετούς άλλους λόγους πέραν του βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Προφανώς, όταν ένας αθλητής μπαίνει στο γήπεδο θέλει να κερδίζει και να εμφανίζεται με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο. Από εκεί και πέρα, για παράδειγμα ο Γιόβιτς είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία για περίπου έναν χρόνο και χρειάζεται μια διαχείριση η προσαρμογή του στην ομάδα. Άρα και σε αυτόν τον τομέα αυτά τα παιχνίδια θα βοηθήσουν. Είναι γνωστό και προφανές άλλωστε που εστιάζουμε πλέον περισσότερο»

Ακόμη, όσον αφορά τη προσθήκη του Γιόβιτς επισήμανε: «Παρόλο που αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ακόμη παίκτη, πρέπει να φερθούμε με εξυπνάδα και να το διαχειριστούμε με τρόπο ώστε να παρουσιαστεί πιο έτοιμος στα σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν. Θέλει μια σωστή διαχείριση το θέμα τόσο από εμένα, όσο από τον ίδιο τον Στέφαν αλλά και από την υπόλοιπη ομάδα. Έχει μείνει εκτός για σχεδόν ένα χρόνο και θέλει να ξαναμπεί στον αγωνιστικό ρυθμό. Δεν είναι απλό να παίξει κάποιος ξαφνικά στο ρυθμό ενός παιχνιδιού και δη στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Διότι υπάρχει ο κίνδυνος να πάθει κάποια υποτροπή γι’ αυτό και χρειάζεται έναν ειδικό χειρισμό. Προφανώς και του δίνεται μια σημαντική ευκαιρία, προφανώς και εμείς περιμένουμε μια βοήθεια από της αξία του ως παίκτη».