Το «καμπανάκι» στο Τελ Αβίβ για τον Ολυμπιακό

Τα κρούσματα και η αγωνιστική αποχή δεν είναι πλέον δικαιολογία για τον Ολυμπιακό που έχει χάσει ξεκάθαρα τον ρυθμό του - Η απογοητευτική εικόνα και το ερώτημα για Πρίντεζη.

Το «καμπανάκι» στο Τελ Αβίβ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια του στο Τελ Αβίβ. Η εικόνα του ήταν απογοητευτική, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Μία ομάδα που φάνηκε να μην έχει κίνητρο, επιθυμία, αλλά και ενέργεια στο παιχνίδι της. Εύλογα κάποιος θα σχολιάσει πως η διακοπή από την αγωνιστική δράση, οι σερί αναβολές, αλλά και τα κρούσματα κορονοϊού που ταλαιπώρησαν την ομάδα, είναι λογικό να την έχουν επηρεάσει. Καμία αντίρρηση πάνω σε αυτό, αλλά κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τη Μακάμπι. Και οι παίκτες της... πετούσαν στην αναμέτρηση.

«Εξαφανίστηκε» στο δεύτερο ημίχρονο όπως και στην Πόλη

Η έξαρση της πανδημίας αναμφισβήτητα επηρέασε την ομάδα στην ήττα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη (είχαν κάνει μόλις 1,5 προπόνηση όλοι μαζί), αλλά τώρα δεν είναι δικαιολογία. Οι Πειραιώτες ερχόντουσαν από δύο σερί αγώνες και από γεμάτες προπονήσεις, δίχως να έχουν απουσία στο ρόστερ τους. Και ηττήθηκαν με σχεδόν κάτω τα χέρια από έναν αντίπαλο ο οποίος μετρούσε 8 σερί ήττες στην Ευρώπη. Και δεν είναι τόσο η ήττα, όσο ο τρόπος που έχασε. Με παράδοση άνευ όρων στο δεύτερο ημίχρονο. Με το που ξέφυγαν οι Ισραηλινοί στο +10 το αντιλαμβανόσουν πως δεν υπήρχε γυρισμός. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τη Φενέρ. Ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο, κατάρρευση στο δεύτερο μέρος. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση. Είναι θέμα.

Δεύτερη σερί ήττα λοιπόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ναι μεν παραμένει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, αλλά αρχίσει να αισθάνεται την ανάσα των διωκτών του. Είναι στο 12-7, αλλά με το ίδιο ρεκόρ ακολουθούν η Ούνικς, η ΤΣΣΚΑ, η Ζενίτ, ενώ και το Μιλάνο είναι στο 12-6. Οι Πειραιώτες ελέγχουν την κατάσταση, συνεχίζουν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους για πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά αν θέλουν να παραμείνουν φαβορί για μία θέση στην οκτάδα, θα πρέπει να συνέλθουν άμεσα. Τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Το επεσήμαναν παίκτες και προπονητές.

Τα αποτελέσματα έφεραν χαλάρωση...

Όλη αυτή η αποχή από αγώνες και προπονήσεις, ενδεχομένως και η επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, κάπου έφερε και μία χαλάρωση εντός των τειχών. Είναι ξεκάθαρη στο παρκέ η έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και σκληράδας. Οι Πειραιώτες που ήταν η πιο προσεκτική ομάδα στη διοργάνωση, έκαναν 16 λάθη στην Πόλη και 15 στο Τελ Αβίβ. Διαθέτουν μία από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα, αλλά δέχτηκαν 94 πόντους από τη Φενέρμπαχτσε και 84 από τη Μακάμπι.

Για ακόμη μία φορά ήταν μία ταχύτητα πίσω στην άμυνα. Η ομάδα πλέον δεν "δαγκώνει" για κάθε κατοχή και μόλις ο αντίπαλος ξεφεύγει στο σκορ αδυνατεί να γυρίσει το ματς. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και ο κορονοϊός δεν είναι δικαιολογία. Το γεγονός πως το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε τους ερυθρόλευκους στην 3η θέση της κατάταξης και ο θρίαμβος μέσα στο ΟΑΚΑ, δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός πέτυχε τους στόχους του. Γιατί ορισμένοι αυτό νομίζουν. Η σεζόν συνεχίζεται. Το «καμπανάκι» στο Τελ Αβίβ ακούστηκε ηχηρά και άπαντες αναμένουν αντίδραση την ερχόμενη βδομάδα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ.

Όταν δεν τραβάει η τετράδα του

Ο Ολυμπιακός φέτος είναι μία ομάδα που ποντάρει στη χημεία, στην ομοιογένεια, αλλά και στο εξαιρετικό του σύνολο. Τέσσερις όμως είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν και οδηγούν φέτος στον Ολυμπιακό. Οι Σάσα Βεζένκοφ, Κώστας Σλούκας, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Μουσταφά Φαλ. Και όταν έχεις και τους τέσσερις αθλητές να κινούνται σε... ρηχά νερά, είναι δύσκολο για τους Πειραιώτες να φτάσουν στη νίκη. Νέο κακό ευρωπαϊκό ματς για τον Βούλγαρο φόργουορντ, ο οποίος μαζί με τον Έλληνα πλέι-μέικερ μέτρησαν μαζί 3/11 σουτ στο ματς. Ο Γάλλος σέντερ, ναι μεν έδωσε ρεσιτάλ στον αγώνα κόντρα στη Μακάμπι στο ΣΕΦ, αλλά στο Τελ Αβίβ νικήθηκε κατά κράτος από τον Άντε Ζίζιτς (23 πόντοι, 10/12 δίποντα, 6 ριμπάουντ). Και ο Ντόρσεϊ ναι μεν πέτυχε 12 πόντους, αλλά όταν άρχισε να σκοράρει το ματς είχε ήδη κριθεί. Άργησε να «αφυπνιστεί» κάτι που συνέβη και στην Πόλη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε

Το ερώτημα με τον Πρίντεζη

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος. Κάνει εξαιρετική σεζόν, έχει καθιερωθεί στο βασικό "4άρι" της ομάδας, έχει παρουσιάσει τρομερή βελτίωση, αλλά μετά την αποχή είναι γεγονός πως είναι «κρύος». Δεν παίζει καλά. Μέτρησε 5 πόντους (2/4 σουτ) σε 24 λεπτά κόντρα στη Φενέρ, είχε 6 πόντους (2/6 σουτ) σε 25 λεπτά με τη Μακάμπι. Ο Γιώργος Πρίντεζης, όμως, είναι ξεκάθαρα σε καλύτερη κατάσταση. Είχε 12 πόντους (2/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα) σε 16 λεπτά με τη Φενέρμπαχτσε και 13 πόντους (3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές) σε μόλις 14 λεπτά απέναντι στη Μακάμπι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως, παρά τη συνέπεια που δείχνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην επίθεση, επιμένει να τον έχει να αγωνίζεται σταθερά κάτω από 16 λεπτά. Ορισμένες φορές θα λέγαμε πως τον ξεχνάει στον πάγκο. Καμία αντίρρηση πως τον ερχόμενο Φεβρουάριο γίνεται 37 ετών, τον χρόνο δεν τον νίκησε κανείς, αλλά αν ο παίκτης σου πατάει καλά στο παρκέ και δείχνει πιο έτοιμος (ειδικά σε σχέση με τον συμπαίκτη του που παίζει στην ίδια θέση) για ποιον λόγο δεν παίζει περισσότερο;