Άνευρος και πάλι, λογικό να χάσει απ΄ την πιο παθιασμένη Μακάμπι

Χωρίς νεύρο και φρεσκάδα, ο Ολυμπιακός παραδόθηκε στις ορέξεις της Μακάμπι 

Άνευρος και πάλι, λογικό να χάσει απ΄ την πιο παθιασμένη Μακάμπι

Από 8 σερί ήττες ερχόταν στην Ευρωλίγκα η Μακάμπι και είχε να παίξει απ΄ τις 3 Γενάρη. Θεωρητικά ο Ολυμπιακός ήταν πιο έτοιμος από την ομάδα του Λαού. Στο παρκέ όμως άλλα αποδείχτηκαν και για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι τη νίκη την παίρνει αυτός που το θέλει περισσότερο. Και απόψε ξεκάθαρα την ήθελε περισσότερο η Μακάμπι.

Δεν ξέρουμε γιατί παρουσιάστηκε έτσι ο Ολυμπιακός, ήταν ξανά προβληματικός όπως και στο ματς της Πόλης με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Μακ Κίσικ μπορεί να είπε ότι δεν φταίει ο …κορονοϊός, η αλήθεια είναι ωστόσο ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε αγνώριστος μετά τη διακοπή της δράσης. Το ματς με τον Ιωνικό μπορεί να ξεγέλασε κάπως, αλλά στην Ευρωλίγκα δεν βλέπουμε τον Ολυμπιακό που θαυμάζαμε μέχρι πρότινος.

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί όπως λέει ο λαός μας και από την αρχή της αναμέτρησης …μυριστήκαμε ότι δεν θα πήγαινε καλά το έργο. Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρός στο Γιαντ Ελιάου. Είχε κάποια «ξεσπάσματα» αλλά σε γενικές γραμμές δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του. Η Μακάμπι είχε …κάψα για τη νίκη, δεν κατόρθωσε όμως να πάρει και διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων που καταγράφηκε στο ξεκίνημα (8-2). Απ΄ την άλλη ο Ολυμπιακός ξέφυγε και με πέντε (23-28), ήρθε όμως εκεί άμεση αντίδραση απ΄ τη Μακάμπι. Τη ζημιά στους «ερυθρόλευκους» έκανε στη ρακέτα ο Άντε Ζίζιτς με 16 πόντους και 7/8 σουτ. Ο Ολυμπιακός είχε πρώτους σκόρερ τους Μακ Κίσικ (9π.), Πρίντεζη (9π.) και Παπανικολάου (7π.), με τους Βεζένκοφ (3π.), Ντόρσεϊ (4π.) και Σλούκα (2π.) στα ρηχά. Το κέρδος για τους Πειραιώτες ήταν ότι ακόμη κι έτσι ήταν μέσα στο παιχνίδι (40-38 ημίχρονο), αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Ο Ολυμπιακός εκεί, αρχικά έδειξε ότι θα το παλέψει (47-43) όμως στη συνέχεια κατέρρευσε, επιτρέποντας στη Μακάμπι να ξεφύγει στο σκορ (66-56 στο 30΄). Η τελευταία περίοδος ήταν …εφιαλτική, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν πέντε λεπτά για να πετύχουν καλάθι. Πέταξαν λευκή πετσέτα, κάτι που δεν είχαν κάνει σε άλλα παιχνίδια. Δίκαια έτσι η Μακάμπι πήρε τη νίκη.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά ο Ολυμπιακός έδωσε παράταση ζωής στον Σφαιρόπουλο που θα είχε πρόβλημα σε ενδεχόμενη νέα ήττα. Η Μακάμπι θέλει να αφήσει πίσω της το άσχημο σερί που είχε αρχίσει στο ΣΕΦ και στο ματς με τον Ολυμπιακό (19 Νοέμβρη). Θα φανεί στην πορεία.

Ο Ολυμπιακός καλείται να αναδιοργανωθεί άμεσα. Την Κυριακή παίζει στη Ρόδο με τον Κολοσσό και την άλλη Πέμπτη με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός όσο περίεργο κι αν φαίνεται πήρε τα ριμπάουντ (35-28) αλλά τα λάθη του ήταν πολλά (15) έναντι μόλις 4 των Ισραηλινών.

ΥΓ2. Ο Βεζένκοφ δεν τράβηξε καθόλου (6 πόντοι) και φάνηκε πόσο σημαντικός είναι στη φετινή μηχανή του Ολυμπιακού.