Μάικ Τζέιμς: Γιατί έφυγα από τον Παναθηναϊκό

Ο Μάικ Τζέιμς δήλωσε πως έφυγε από τον Παναθηναϊκό γιατί δεν είχε ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

Μάικ Τζέιμς: Γιατί έφυγα από τον Παναθηναϊκό

Ο Μάικ Τζέιμς άφησε τον Παναθηναϊκό και πήγε στην Αρμάνι Μιλάνο όπου ελπίζει να βρει τον ηγετικό ρόλο που ήταν αδύνατο να έχει στον Παναθηναϊκό.

Μιλώντας στους Ιταλούς γι αυτή του την απόφαση είπε: «Ήθελα μια ομάδα που θα μου έδινε την ευκαιρία να συνεχίσω να παίζω στην Ευρωλίγκα μετά από μια διετία στον Παναθηναϊκό, όταν καθιερώθηκα σαν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, παίζοντας σε μια πολύ καλή ομάδα, με μεγάλες φιλοδοξίες.

»Ήθελα μια ομάδα όπου θα είχα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, θα είμαι περισσότερο στο επίκεντρο, περισσότερο σαν ηγέτης, ακόμη και με τη φωνή μου, για να δούμε πόσο μακριά μπορώ να την οδηγήσω. Στον Παναθηναϊκό προφανώς έπρεπε να μοιραστώ αυτό το ρόλο με τον Καλάθη, τον Σίνγκλετον, τον Γκιστ».

Και συμπλήρωσε: «Πέρσι πήγα στον Παναθηναϊκό αργά μέσα στη σεζόν και ήθελαν να ενταχθώ γρήγορα στην ομάδα, δίπλα στον Καλάθη. Πέραν αυτού όμως, έπαιζα κάθε χρόνο σαν πόιντ γκαρντ, ακόμη και στον πρώτο μου χρόνο στον Παναθηναϊκό μαζί με τον Καλάθη. Είναι η φυσική μου θέση, σε αυτή νιώθω πιο άνετα».