Παρέμεινε… κλινήρης

Χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα και ευστοχία από την περιφέρεια ήταν μοιραίο ο Ολυμπιακός να ηττηθεί στην έδρα της Φενέρμπαχτσε

Παρέμεινε… κλινήρης

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση της Ευρωλίγκας μετά τα κρούσματα που είχε και έπρεπε με δύο μόλις προπονήσεις να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Φενέρμπαχτσε. Με τη σειρά της η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε και εκείνη σημαντικές απουσίες, αλλά ήθελε διακαώς τη νίκη προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στα πλέι οφ της διοργάνωσης και τα κατάφερε στηριζόμενη στις δύο τελευταίες περιόδους. Τα δύο πρώτα δεκάλεπτα θα μπορούσαμε να πούμε πως είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα αφού ο ρυθμός των παικτών ήταν αρκετά νωθρός, δείγμα της έλλειψης ενέργειας.

Τη φετινή σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στηριχθεί αρκετά στους Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά στο πρώτο μέρος ήταν σκιά του καλού τους εαυτού. Ειδικά ο Ντόρσεϊ έμεινε μακριά από τις συνηθισμένες εμφανίσεις του, με την ομάδα του Πειραιά να το πληρώνει ακριβά στην επίθεση. Αν και τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, ο 25χρονος γκαρντ ήταν εκτός ρυθμού, έχοντας και επτά λάθη, με 0/3 δίποντα. Από την άλλη ο Κώστας Παπανικολάου με τον Γιώργο Πρίντεζη ήταν οι μόνοι που κατάφεραν να διασωθούν από πλευράς «ερυθρόλευκων». Ο Παπανικολάου ήταν μάλιστα ο μοναδικός που είχε «σπίθα» τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά η απόδοσή του δεν μπόρεσε να βοηθήσει πραγματικά τους Πειραιώτες, οι οποίοι μετά την αποβολή του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασαν πλήρως τη συγκέντρωσή τους. Ενδεικτικές ήταν οι τελικές επιλογές τους στην τρίτη περίοδο. Το ημίχρονο είχε κλείσει στο 36-39 και το τρίτο δεκάλεπτο στο 66-59. Τα δέκα συνολικά λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο και η έλλειψη ενέργειας άνοιξαν δραματικά την ψαλίδα για τους Τούρκους και διαμόρφωσαν ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα. Μαζί με τα λάθη και την αγωνιστική απραξία προσθέστε και την αστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μόλις 12/27 τρίποντα και 15 λάθη.

Χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα και ευστοχία από την περιφέρεια ήταν μοιραίο να φύγει ηττημένη από την Κωνσταντινούπολη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η απουσία του Έλληνα προπονητή από τον πάγκο ύστερα από την αυστηρή αποβολή του άλλαξε άρδην τις ισορροπίες στις τάξεις του Ολυμπιακού. Αμέσως το μυαλό της ομάδας «χάλασε» και η επιστροφή στη διεκδίκηση της νίκης δεν ήρθε ποτέ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Πειραιώτες είδαν και τον Σακίλ Μακ Κίσικ να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Αμερικανός έχει την ικανότητα να αλλάζει το μομέντουμ του αγώνα και η απουσία του έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν ποτέ στην επανάληψη να βρουν τις λύσεις απέναντι στους γηπεδούχους. Η Φενέρμπαχτσε δεν θυμίζει εκείνη των τελευταίων ετών, ωστόσο η ήττα των «ερυθρόλευκων» από τους Τούρκους μπορεί να θεωρηθεί εντός προγράμματος.

Τίποτα δεν χάθηκε για την ομάδα του Μπαρτζώκα και τίποτα δεν θα είχε κερδηθεί εάν κατακτούσε τη νίκη. Με μηδαμινή προετοιμασία και παράλληλα χωρίς αγώνες στα πόδια τους τις τελευταίες μέρες, οι Πειραιώτες έπρεπε να αγωνιστούν για τη νίκη στην έδρα της Φενέρμπαχτσε. Η ήττα πρέπει να διαβαστεί σωστά από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και να περάσει αμέσως στο παρελθόν προκειμένου άπαντες στο μεγάλο λιμάνι να στρέψουν το βλέμμα τους στη δύσκολη και άκρως απαιτητική συνέχεια.