Μπαρτζώκας: «Θα το πληρώσουμε εάν είμαστε χαλαροί»

Καμία χαλάρωση στον Ολυμπιακό ενόψει Φενέρμπαχτσε παρά τις απουσίες των Ντε Κολό, Βέσελι. Αυτό είπε ο κόουτς της ομάδας, σημειώνοντας πως θα το…πληρώσουν οι «ερυθρόλευκοι» εάν είναι χαλαροί.

Μπαρτζώκας: «Θα το πληρώσουμε εάν είμαστε χαλαροί»

Στην αγωνιστική απραξία και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω κορονοϊού στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, τον οποίο περιμένει αρκετά σκληρό. Το ευχάριστο για τον κόουτς είναι πως μπήκαν όλοι στο αεροπλάνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη:

Για το πως είναι ο Ολυμπιακός: «Είμαστε καλά τηρουμένων των αναλογιών. Κάναμε τα πάντα ως οργανισμός για να επανέλθουμε σε φυσιολογικές συνθήκες, αλλά όπως καταλαβαίνετε το τι θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες, είναι ερωτηματικό».

Για τη συσχέτιση με την περσινή περίοδο, όπου και πέρυσι ο Ολυμπιακός “χτυπήθηκε” από τον κορονοϊό: «Δεν βλέπω ομοιότητες γιατί τότε νόσησαν λιγότεροι απ’ ότι τώρα. Τώρα όμως είναι με τη μετάλλαξη όμικρον και είναι λιγότερος ο χρόνος που χρειάζεται για να επανέλθουν στις προπονήσεις. Όπως καταλαβαίνετε υπολειτουργήσαμε για κάποιο διάστημα».

Για τη Φενέρ που στερείται των δύο καλύτερων παικτών της: «Κάναμε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε ότι τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας είναι πάντα πνευματικής προσέγγισης. Αν είμαστε πιο χαλαροί επειδή λείπει ο Ντε Κολό ή ο Βέσελι εννοείται θα το πληρώσουμε. Κάπως έτσι θεωρώ ότι με τον Ερυθρό Αστέρα χάσαμε. Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε έναν σκληρό αγώνα. Για τη Φενέρ είναι πολύ σημαντικός αγώνας στην προσπάθεια να μπουν στην οκτάδα. Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν και δεν μπορούμε να είμαστε επαναπαυμένοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε».

Για το αν έκαναν πνευματικό “reset” οι παίκτες του: «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Είναι δύσκολο να κάνω τέτοιου είδους αναλύσεις. Αυτά είναι ευχολόγια. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όταν είσαι ασθενής, είσαι ασθενής. Είτε είσαι με την οικογένεια σου είτε δεν είσαι. Δεν ήταν μια ευχάριστη κατάσταση. Όπως θυμάστε στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια και σε εκείνο με τον Παναθηναϊκό εκτός κάναμε καλές εμφανίσεις για το χρονικό σημείο. Το γεγονός ότι δεν αγωνιστήκαμε για 19 ημέρες δεν ήταν καλό για εμάς».

Τέλος, τι εύχεται για τον Ολυμπιακό: «Να έχουμε υγεία. Έχουμε αυτοπεποίθηση και καλή ομάδα. Αν έχουμε υγεία θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει με τη διοίκηση. Υγεία για όλο τον κόσμο. Να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα και γρήγορα αυτό που μας έχει βρει».